avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare parinte-fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare parinte-fiu

Suntem 2 frati. Eu m-am certat cu parintii. Asta i-a determinat sa faca un contract de vanzare cumparare intre ei si celalalt fiu, vanzandu-i casa parinteasca. Acesta a demolat-o si apoi a reconstruit o alta.
INTREBARE:
Pot ataca in vre-un fel acel act si sa imi cer partea din ...."mostenire" ????
Cel mai recent răspuns: craciuniliutza , utilizator 23:51, 24 Decembrie 2011
Adica parintii dvs nu au primit banii, este un act de donatie care imbraca forma unui act de vanzare, desi in act se stipuleaza ca parintii dvs au primit bani in schimbul imobilului, asta este de esenta vanzarii, acestia nu au primit nimic, practic au donat imobilul. Asta trebuie sa demonstrati dumneavoastra pentru a ataca contractul de vanzare. Odata ce ati deomistrat acest lucru, donatia deghizata va fi spusa reductiunii liberalitatii excessive pentru ca va incalca rezerva succesorala la care aveti dreptul prin lege si de care nici dispunatorul nu se poate a tinge.
multzumesc frumos ptr raspunsul primit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare /cumpărare Georgiana200 Georgiana200 Bună seara. Tatăl mei i-a făcut contract de vanzare /cumpărare fratelui meu fără ca eu sa știu. Doar ca cea au scris în contract nu este nimic ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire petrovantea12 petrovantea12 Buna, este nevoie de dezbaterea mostenirii in urmatoarea situatie: -bunicii au facut act de vanzare cumparare(imobil), nepotilor ca dupa decesul lor acestia ... (vezi toată discuția)
Mostenire mar24a mar24a Buna ziua, daca ambii parinti traiesc si vor sa faca acte de mostenire la unul din copii(chiar daca sunt mai multi copii),este nevoie si de acordul ... (vezi toată discuția)