avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intrebare referitor sechestru
Discuție deschisă în Executare silită

Intrebare referitor sechestru

Buna seara. Am si eu o intrebare la dvoastra.
Cu ceva vreme in urma am imprumutat pe cineva cu bani (persoana fizica|) si contractul a expirat. Nu are de gand sa inapoieze banii si ma tot duce cu minciuni. Am dat in judecata atat la tribunal cat si prin executor. Imprumutul este cu acte la notar. Persoana mai detine in devalmasie cu alta persoana o casa iar pe cont propriu detine o afacere ce are mai multe proprietati.
Mergand prin executor s-au pus popriri si somatii si cu chiu cu vai s-a prezentat. A spus ca nu are de unde sa plateasca si ca sa faca cumva sa dea in rate. Prima rata la care se gandea fiind de aproximativ de 20% din suma totala. Mie mi se pare batjocura. Termenul de imprumut a fost marisor..o parte cu acte si o parte fara..dar cea cu acte de 1 an.
Executorul m-a sfatuit ca sa iau banii si in caz de nu mai vrea sa plateasca sa se duca iar pe capul lor.
Acuma, daca eu accept banii se scot popririle? Ce opreste persoana sa instraineze toate bunurile?
Mentionez ca am mers dupa partile sociale ale firmei. Firma are capital minim dar proprietatile valoreaza mult. Executorul mi-a zis ca daca merg pe aceasta cale (parti sociale) poate dura un an jumatate ca trebuie facute expertize, cat e firma, cate parti sociale valoreaza imprumutul, cate sa mi se atribuie..etc
Sunt f nedumerit, efectiv ma aflu in fata unei mari decizii...sa iau suma si apoi rate care oricum ar totaliza aceea perioada ( un an jumatate) - daca platesc- sau sa merg pana in panzele albe?
Daca merg pe varianta asta se poate merge si pe cealalta ? adica cu tribunalul pt urmarirea bunului avut in devalmasie?
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu vreun sfat.
Sarbatori Fericite la toata lumea!
Cel mai recent răspuns: oskark , utilizator 10:15, 27 Decembrie 2011
Analizati care valoare este mai apropiata de suma care va este datoare persoana fizica
Daca detine bunuri imobile.ar fi de preferat sa solicitati executarea silita
Sunteti in eroare ,nu puteti sa dati in judecata "si prin executor"
In situtia in care executarea silita se face asupra bunurilor imobile,exista inclusiv varianta adjudecarii de catre dvs pana la concurenta sumei datorate
Nu am dat prin executor,el a facut popririle si vrea sa execute silit.Eu nu stiu care ar fi calea mai sigura,care dureaza mai putin etc. Din cele prezentate. Adica sa merg dupa casa dar ar dura pt ca este in devalmasie cu alta persoana si trebuie sa se faca separarea sau sa merg dupa partile sociale ale firmei care este detinuta de ea dar ar implica si asta f mult timp pt ca trebuie expertiza cat la % mi-ar reveni mie.Daca societatea are capital minim dar bunurile avute au valoare mare, dupa ce se calculeaza procentajul?E mai usor sa merg dupa partile sociale sau dupa casa care e bun comun?

Va multumesc
Am fost sfatuit cumva sa accept banii pt ca la momentul actual este greu si se recupereaza f greu dar stiu ca persoana detine proprietati. Persoana sustine ca nu are cum instraina nimic pt ca totul este girat, ipotecat etc Daca eu as fi de acord sa iau acea suma de 20% se scot popririle? Ce opreste persoana sa instraineze tot ce detine? Daca accept aceea suma procesul intentat la tribunal in care s-a mers dupa proprietatea care e impreuna cu alta persoana va merge mai departe sau va fi anulat?
Mi s-a cerut un raspuns in legatura cu ce vreau sa fac si sincer nu stiu ce sa raspund. Nu vad persoana sa dea banii. Ma gandesc sa merg cu amandoua in continuare..adica si cu executorul pe executarea silita a partilor sociale cat si in paralel cu procesul la tribunal in care urmaresc iesirea din indiviziune si apoi restul..
Care credeti ca ar dura mai putin? sau cu care as avea mai multe sanse?
Sa merg mai departe sau sa accept acea suma de bani?

Multumesc
oskark a scris:

Ce opreste persoana sa instraineze tot ce detine?

Legea prevede ca daca persoana intelege ca act unilateral de vointa,cu scopul invocarii fictive a starii de insolvabilitate sa instraineze bunurile ce pot face obiectul executarii silite,p[artea vatamata,poate formula actiune de revocare a contractului de instrainare

Am aflat ca popririle nu se scot chit ca iau banii dar acuma trebuie sa vad daca ar influenta celalalt proces. Ca partile sociale se calculeaza dupa valoarea bunurilor din patrimoniu...ce are firma in contabilitate.
La ora actuala cum functioneaza cu indestularea? Daca merg dupa proprietate si fac iesirea din indiviziune, casa fiind girata la banca si eu castig procesul, se va indestula banca prima oara sau primul venit primul servit?
Daca hotarasc sa iau banii care se vor plati in rate se poate adauga o penalizare pt ca termenul a fost depasit si care sa mearga pana la suma scadenta?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
oskark, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic al unui srl -dator oskark oskark Buna seara, incerc din rasputeri sa gasesc pe cineva care sa imi dea un raspuns la o simpla intrebare. Cum pot recupera o datorie (suma de bani data cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale mariusbm mariusbm Buna ziua, Sunt sigur ca s-a discutat de nenumarate ori acest subiect dar rog un mic ajutor. Eu si sotia mea avem cate un credit de nevoi personale ramas ... (vezi toată discuția)
Recuperare amprumut IPS IPS Buna ziua ,am amprumutat suma de 1md 400mil lei unei persoane cu un act notarial an care sa pus garantie un teren,acum persoana respectiva nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)