avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clarificare legala.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clarificare legala.

un amic care detine cu acte legale o propietate doreste sa cedeze intrego in favoarea mea - fara pretenti - cedare la dreptul de proprietate . ce act legal se ppoate face prin notariat ,pe baza TP fara alte documente necesare? va multumesc. si sarbatoriu fericite !
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 18:25, 1 Ianuarie 2012
Poate sa va vanda ori sa va doneze proprietatea.

Pentru orice tip de transfer al dreptului de proprietate aveti nevoie de:
Titlu de Proprietate.
Adeverinta de la Asociatia de proprietari (in cazul imobilelor din cladiri de apartamente)
Incheiere de carte funciara
Certificat fiscal
Extrasul de carte funciara (valabil 5 zile de la data depunerii cererii la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Biroul de Carte Funciara de sector), care se obtine numai de biroul notarial. In extras trebuie sa se precizeze ca imobilul nu este grevat de sarcini.
Dosar cadastral in copie
Buletinele / cartile de identitate

Nu puteti doar cu un singur document.

Ceeace doriţi d-voastră este o donaţie.Procedura se rezolvă la notariat şi costă cam tot atât ca şi o vânzare, va fi impozitată de către notar la valoare.Pentru acte, cele arătate mai sus în plus puteţi merge la un notar care vă va da şi mai multe lămuriri, inclusiv cât va costa tranzacţia.
multumesc frumos la amandoi.
mergeti la un avocat continutul actului juridic este foarte important si notarul il plateste. SANATATE!
domnule/na afaceriiolda ,va rog sa fiti mai explicit - nu inteleg ca vreti sa-mi comunicati prin ": .... continutul actului juridic este foarte important si n o t a r u l il PLATESTE "

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuiesc pentru cumpararea unui apartament pe persoana fizica de la o firma? 24-ZZZ 24-ZZZ Buna seara! Sunt recunoascatoare ca pot sa ma adresez pe acest forum pentru a primi lamuriri. Este vorba despre un apartament pe care vreau sa-l cumpar de la ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)