avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clarificare legala.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clarificare legala.

un amic care detine cu acte legale o propietate doreste sa cedeze intrego in favoarea mea - fara pretenti - cedare la dreptul de proprietate . ce act legal se ppoate face prin notariat ,pe baza TP fara alte documente necesare? va multumesc. si sarbatoriu fericite !
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 18:25, 1 Ianuarie 2012
Stimat domn,

A existat o perioadă în care Notarul Public putea face o reducere a onorariului său, în cazul în care anumite acte se redactau de către un avocat.

Totuși, din câte am înțeles, această reducere nu mai este valabilă, deoarece printr-un Ordin al Ministrului Justiției, publicat în MO nr 133 din 22 debruarie 2011, reducerile au fost acceptate doar în cazul în care avocatul este parte contractuală și vine în interes propriu -vezi art 28 alin 1 al Ordinului, ceea ce restrânge enorm sfera de aplicabilitate a reducerilor.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
andreigrigoriu, moderator
la multi ani ! , va multumesc insa tot nu inteleg ce sens ,inteles are expresia " ... il cumpara notarul " ,faptul ca facea reducere onorariu nu este cumparare. poate explica cineva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuiesc pentru cumpararea unui apartament pe persoana fizica de la o firma? 24-ZZZ 24-ZZZ Buna seara! Sunt recunoascatoare ca pot sa ma adresez pe acest forum pentru a primi lamuriri. Este vorba despre un apartament pe care vreau sa-l cumpar de la ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)