avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Paguba adusa institutiei de un functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Paguba adusa institutiei de un functionar public

In urma controlului efectuat mi-sa descoperit o lipsa in gestiune,in perioada 01.01.2008-27.11.2008 ,fara sa stiu am depus banii imediat.Nu am asteptat decizia de imputare.Mai pot uza de prevederile Statului functionarului public (3) Dreptul conducãtorului autoritãţii sau instituţiei publice de a emite ordinul sau dispoziţia de imputare se prescrie în termen de 3 ani de la data producerii pagubei.
Se mai pot recupera banii pe care i-am depus?
Cel mai recent răspuns: vasilica53 , utilizator 20:29, 26 Octombrie 2013
Nu-i mai puteti recupera ... daca i-ati depus fara a fi nevoie o decizie de imputare nu mai aveti cum sa-i recuperati ...
Daca s-a stabilit ca aveti bani lipsa in casa se presupune ca banii au fost cheltuiti fara acoperire, deci era obligatia casierului de a depune paguba pricinuita institutiei. Dvs. ati fii preferat ca institutia sa va elibereze un act administrativ in urma caruia sa fiti obligata sa depuneti suma de bani? Pai nu e mai bine ca ati procedat imediat la stingerea conflictului? Depuneti o plangere daca presupuneti ca in urma controlului nu aveati nimic care sa va fie imputat, dar asa...mult zgomot pentru nimic, pentru ca mai devreme sau mai tarziu tot trebuia sa-i depuneti. Faptul ca de atunci si pana in prezent nu ati mai avut nereguli nu va absolva de vina lipsei banilor de la data respectiva adica 2008. Oare a cui a fost vina ca nu mai erau banii?:confused:
Va multumesc pentru raspunsuri si revin la acest subiect si daca ma vede cineva si ma poate ajuta va multumesc anticipat.Asa cum am mai spus in cursul anului 2008 curtea de conturi a descoperit o diferenta,fara a sta pe ganduri primarul de atunci a cazut pe capul meu sa depun banii si altceva nimic.Dupa ce am depus banii am citit in statutul functionarului public ca fapta era prescrisa.S-a intocmit dosar de urmarire penala sub invinuirea de delapidare.S-a dispus efectuarea unei expertize extrajudiciare si a reiesit o alta diferenta mai mica.Acum am primit citatie de la judecatorie pentru delapidare ce pot face?Diferenta respectiva a fost constata dupa ce se implinisera 3 ani.pot invoca acest aspect in favaoarea mea si faptul ca biroul unde mi-am desfasurat activitatea era impropriu pentru incasarea de impozite si taxe.Daca se poate si temei legat.Inca o data multumiri celor care se deranjaza.
Deci ati depus banii dar primarul a dat curs dosarul dvs. a ajuns in instanta si acum sunteti pedepsit pentru fapta deoarece prejudiciul a fost recuperat. Avand in vedere faptul ca de la savarsirea faptei au trecut 3 ani, ca vina este implicit si a celor din conducerea primariei care aveau ca sarcina de serviciu sa va controleze si pe dvs. eu zic ca o sa luati o amenda si eventual o sa fiti mutat, in sensul de a nu mai umbla cu banii ca se vede treaba ca va lipiti, probabil undeva la registratura . Faptul ca aveati un birou impropiu nu justifica delapidarea. Mai mult ca dvs. sunt mii de functionari din primarii, ce-ar insemna sa plece toti cu incasarile acasa pe motiv ca au in birou impropriu. Nu trebuie sa va amagiti, oricum banii dvs. nu-i mai recuperati, eventual daca spuneti ca ati depus o suma mai mare decat prejudiciul constatat in urma expertizei ati putea formula o cerere de decontare a diferentei dintre suma achitata de dvs. si cea constatata, intrucat e clar ca aceasta este incasata nelegal. In schimb luati si partea buna, e bine ca au trecut cei 3 ani si nu mai faceti parnaia ca atunci era mai nasoala treaba. Impacati-va cu ideea.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsuri imputabile in gestiune rin rin In ordinul 2861/2009 se vorbeste despre \\"lipsuri imputabile in gestiune\\". Care este definitia lipsurilor imputabile si ce procedura se urmeaza dupa ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar crisrian crisrian in urma inventarieri sa constatat un minus de 10000 dintrun stoc de 50000 Cum se inreg aceasta lipsa si daca se imputa vinzat cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Imputare lipsuri marfa si numerar casa-decizie de imputare roxanag roxanag In urma inventarierii s-au constatat lipsa marfa gestiune si lipsa numerar in casa.In ce termen trebuie intocmita decizia de impunere pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)