avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trecerea nou-nascutului la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trecerea nou-nascutului la intretinere

buna ziua as dori sa stiu si eu daca un copil nou nascut plateste la asociatie femeia de serviciu si curenrul pe scara timp de in an ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:04, 27 Decembrie 2011
Legea nu prevede expres varsta de la care o persoana poate fi trecuta la intretinere. Acest aspect este lasat " tacit" la aprecierea fiecarei asociati.
De acest aspect m-am lovit si eu.
Dupa venirea acasa de la maternitate, functie si de regulile aprobate in asociatie ( de fapt aceste reguli stabilesc dupa cat timp copilul este trecut la nr. de persoane) bebelusul dvs. ”devine persoana” cu toate drepturile si obligatiile care decurg din acest statut.
Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de bebe, sa-l cresteti mare si voinic! Craciun Fericit!!
Dispozitiile in vigoare nu vizeaza criterii de varsta sex,etc pentru introducerea in evidenta a persoanelor in vederea calcularii cotelor de intretinere
Art 17alin r din HG nr 1588/2007 acorda atributul comitetului executv al asociatiei de proprietari pentru a stabili
cotele de participatie pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar,
minimum 15 zile pe luna


Legislatia nu prevede vreo exceptie de la plata cheltuielilor pe numar de persoane indiferent ca aceste persoane sunt copii, adulti, batrani, elevi, studenti, someri, bolnavi ori supermani.
Si este firesc. Toti cei enumerati sunt persoane, inclusiv un nou nascut. S-acesta este o persoana foarte importanta, o persoana pentru care se consuma utilitati, o persoana care este plimbata cu liftul, care are nevoie de lumina pe casa scarii, pentru care vin in vizita medicul, asistenta, bunicii, verisorii...
Parintii noului nascut trebuie sa anunte la asociatie, iar la intretinere va fi trecut pe prima lista de plata, daca a fost adus de la maternitate inainte de 15 ale lunii, ori va fi trecut in luna urmatoare daca a fost adus dupa 15 ale lunii.

Numai ca in intrebarea dv este o confuzie cu privire la repartizarea cheltuielilor: costurile salariale facute cu femeia de serviciu se repartizeaza pe cota indiviza (suprafata utila a apartamentului), indiferent de cate persoane locuiesc in apartament sau in bloc.
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bebelus trecut la intretinerea la bloc andrea_palko andrea_palko Buna seara, Intrebarea mea este: de la ce varsta se trec nou nascutii la intretinerea la bloc? Exista vreo lege care sa reglementeze acest aspect? Multumesc. (vezi toată discuția)
Copil nou nascut trecut la intretinere constsil constsil de la ce varsta se trece un bebeluș la întrținere? (vezi toată discuția)
Bebelusii la cheltuielile de intretinere tatianafloca tatianafloca Buna ziua, as dori un raspuns concret la aceasta intrebare: De la ce varsta se pun bebelusii la cheltuielile de intretinere ? Sunt administratoare la blocul ... (vezi toată discuția)