avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bebelus trecut la intretinerea la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bebelus trecut la intretinerea la bloc

Buna seara,
Intrebarea mea este: de la ce varsta se trec nou nascutii la intretinerea la bloc? Exista vreo lege care sa reglementeze acest aspect?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 10:15, 20 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Baza legala : Legea nr. 230/2007 si H.G. nr. 1.588/2007.
Legea vorbeste de persoane nu specifica varsta, iar trecerea la intretinere se face cu luna urmatoare , daca modificarea numarului de persoane survine dupa 15 ale lunii.
Cu stima !
Asa este; colegul are dreptate, in cele doua acte normative nu se specifica varsta de la care poate fi trecuta o persoana la intretinere.("cei care locuiesc")
Si...unde legea nu distinge , nici noi nu putem distinge.

Sa presupunem ca bebelusul a fos adus acasa in data de 16 ale lunii curente, il declarati la intretinere printr-o cerere catre Asociatie si din luna decembrie el va fi trecut la intretinere. Daca l-ati adus pana in data de 15 ale lunii , atunci se va lua in calcul si luna noiembrie:sorry:. Ideea este ca o persoana poate sa stea in imobil, dar nu mai mult de 15 zile, daca se depasesc aceste zile atunci trebuie sa treceti la intretinere aceasta persoana , fie el si bebelus.
buna ziua
asa este, d'na ,,avocattop'' are dreptate
m'am confruntat si eu cu astfel de probleme dupa ce am nascut baietelul, mi l'a trecut imediat la intretinere, asta insemnand apa (e drept ptr un bebelus consumi apa multa), gunoi(si in cazul asta e pe buna dreptate), lumina pe scara , liftul si femeia de servici , acestea trei mi s'au parut absurde deoarece un bebelus care este tinut in brate nu isi va putea aprinde niciodata lumina singur, nu va arunca niciodata coji de seminte sau hartii asa cum mai vezi de la unii oameni cu , dupa care o femeie de servici are de maturat, nu gluma, si ,evident, niciodata un bebelus nu va lua singur liftul sa ajunga acasa
dar, pentru ca traim AICI, unde e tara tuturor posibilitatilor, nimic nu trebuie sa ne mai mire
daca aveti insa vecini ingaduitori, puteti trece unele cheltuieli ale beblusului ceva mai tarziu;)
dar sunt slabe sperante
oricum ,bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea nou-nascutului la intretinere bibic bibic buna ziua as dori sa stiu si eu daca un copil nou nascut plateste la asociatie femeia de serviciu si curenrul pe scara timp de in an ? va multumesc (vezi toată discuția)
De la ce varsta se trec copiii la intretinere, la asociatia de locatari ??? loredana_baetu loredana_baetu Buna seara, sunt proaspat mamica de 13 zile, locuiesc intr-un bloc de nefamilisti, intr-o camera de 10 metri patrati, cu toaleta si dus la comun. Acum cei de ... (vezi toată discuția)
Intretinere bloc Bubbles2017 Bubbles2017 Buna ziua ! As dori sa stiu ,de la ce varsta se pun copii la intretinerea de la bloc ? Copilul meu are doar 9 luni si deja a fost trecut la intretinere. E ... (vezi toată discuția)