avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copil nou nascut trecut la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copil nou nascut trecut la intretinere

de la ce varsta se trece un bebeluș la întrținere?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:19, 11 Aprilie 2014
In temeiul disp art 17 al r din HG nr 1588/2007 orice persoana, indiferent de varsta se inregistreaza in evidenta asociatiei de proprietari.
Cu toate acestea asociatia de proprietari poate stabili in adunarea generala o alta varsta de la care pot fi trecuti copiii la intretinere.


Un bebelus este trecut la intretinere din momentul in care locuieste in apartament



Iata ce prevede HG nr 1588/2007 Art. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:




r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;


Sunt asociatii de proprietari care prin hotararea adunarii generale decid inregistrarea in evidenta a nou copiilor la un interval de 1,2 luni sau chiar 1 an
Legea e lege si trebuie respectata.
Orice persoana indiferent de varsta trebuie inregistrata la asociatie si luata in calcul la repartizarea cheltuielilor de intretinere. Noul nascut adus acasa inainte de jumatatea lunii trebuie trecut la intretinere in acea luna iar daca a fost adus acasa dupa jumatatea lunii va fi trecut la plata in luna urmatoare.
Alte vriante aratate mai sus, alte intelegeri nu sunt prevazute in legislatiei. Aceste intelegeri pot determina discutii, contestatii si nemultumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari si problemele lor soso77 soso77 \\"Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007 persoanele (indiferent de varsta) se inregistreaza la asociatie din ziua cand locuiesc in apartament. Sigur ca, ... (vezi toată discuția)
De la ce varsta se trec copiii la intretinere, la asociatia de locatari ??? loredana_baetu loredana_baetu Buna seara, sunt proaspat mamica de 13 zile, locuiesc intr-un bloc de nefamilisti, intr-o camera de 10 metri patrati, cu toaleta si dus la comun. Acum cei de ... (vezi toată discuția)
Trecerea nou-nascutului la intretinere bibic bibic buna ziua as dori sa stiu si eu daca un copil nou nascut plateste la asociatie femeia de serviciu si curenrul pe scara timp de in an ? va multumesc (vezi toată discuția)