avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

Buna ziua,

Doresc sa stiu cum se interpreteaza juridic urmataorea situatie:

In aprilie a fost achizitionat un apartament prin prima casa, contract facut doar de unul din soti. Pe actul de vanzare cat si pe actul de credit este trecut doar unul din soti. Cumparatorul in afara de plata ratelor a achitat si un avans de aproximativ 40.000ron cash, bani proveniti din surse proprii.(dovedibili cu extrase bancare)

Casatoria a avut loc in luna mai a aceluiasi an.

Acest bun este considerat bun comun sau bun individual in cazul unui divort.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:59, 26 Decembrie 2011
Fiind un bun achizitionat in timpul casatoriei este considerat bun comun. Daca va referiti la un eventual partaj prin care unul din soti sa dobandeasca in mod exclusiv acest imobil, va trebui sa aduceti dovezi prin care sa demonstrati contributia mai mare la achizitionarea apartamentului.
E bun propriu al sotului care a contractat. Pt ratele ce se vor plati in comun in timpul casatoriei, celalalt sot va avea un drept de creanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri proprii o_mamarutza o_mamarutza Un apartament achizitionat de sot inaintea casatoriei prin credit ipotecar cu avans 50%, cum este considerat avand in vedere ca ratele din momentul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau bun comun? anniela anniela Buna ziua. Un imobil este achizitionat cu plata in rate in x ani, dupa o scurta perioada de timp, posesorul contractului se casatoreste si achita integral in ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)