avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz preluare acte in urma demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz preluare acte in urma demisiei

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Sunt contabil si mi-am depus demisia cu respectarea preavizului de 20 de zile lucratoare insa patronul refuza preluarea documentelor pe motiv ca nu are inlocuitor si ramane fara om. In urma auditului mi-a fost transmisa o lista de probleme pe care imi este impozibil sa o termin pana la expirarea preavizului. Are dreptul sa am oblige sa stau pana rezolv toate problemele din respectiva lista? Ce pot face daca nu vrea sa imi semneze procesul verbal de predare -primire documente?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:10, 26 Decembrie 2011
1. La expirarea termenului de preaviz , c.i.m. va inceta potrivit art.81 alin.7 C.mun. Nu va paote obliga sa stati dupa expirarea preavizului.

2. Daca nu doreste sa semneze procesul verbal, atunci un exemplar il opriti dvs , iar un exemplar il puteti trimite prin posta cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau cu valoare declarata ....
freeelis a scris:

1. La expirarea termenului de preaviz , c.i.m. va inceta potrivit art.81 alin.7 C.mun. Nu va paote obliga sa stati dupa expirarea preavizului.

2. Daca nu doreste sa semneze procesul verbal, atunci un exemplar il opriti dvs , iar un exemplar il puteti trimite prin posta cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau cu valoare declarata ....

Multumesc tare mult pentru raspuns,
In legatura cu acest proces verbal daca actele care trebuiesc predate sunt acte importante de constituire a firmei, bani, bilete la ordin, stampile,dispozitive electronice de plata se pot lasa fara semnatura?
Insist pentru ca domnul patron s-a asigurat ca in ultima zi de preaviz nu lucreaza nimeni decat eu, adica a dat liber tuturor angajatilor.

Multumesc,
Eu le-as pune intr-un fiset dupa ce le inventariez ... nu este nicio probema ca le-a dat drumul angajatilor in ultima zi de preaviz a dvs ... dvs va faceti treaba , il mai intrebati o data daca semneaza procesul-verbal de predare-primire si in caz de refuz il trimiteti prin posta asa cum am specificat mai sus ...
@BucurescuA,
"In legatura cu acest proces verbal daca actele care trebuiesc predate sunt acte importante de constituire a firmei, bani, bilete la ordin, stampile,dispozitive electronice de plata se pot lasa fara semnatura?"

Faceti un referat scris,pe care il adresati patronului,prin care solicitati sa desemneze un angajat pentru preluarea documentelor ,avand in vedere expirarea preavizului si incetarea cim in data de....Aveti grija sa fie si inregistrat la secretariatul firmei ,pastrati nr. de inregistrare si o copie a referatului.
Chiar daca nu se va desemna un angajat care sa preia ,dvs. aveti dovada ca ati incercat sa procedati legal,mai apoi intocmiti p.v.si procedati asa cum v-a sfatuit freeelis mai sus.
O masura de prevedere in plus nu strica,mai ales ca spuneti ca este vorba despre acte importante si valori .
ondino a scris:

@BucurescuA,
"In legatura cu acest proces verbal daca actele care trebuiesc predate sunt acte importante de constituire a firmei, bani, bilete la ordin, stampile,dispozitive electronice de plata se pot lasa fara semnatura?"

Faceti un referat scris,pe care il adresati patronului,prin care solicitati sa desemneze un angajat pentru preluarea documentelor ,avand in vedere expirarea preavizului si incetarea cim in data de....Aveti grija sa fie si inregistrat la secretariatul firmei ,pastrati nr. de inregistrare si o copie a referatului.
Chiar daca nu se va desemna un angajat care sa preia ,dvs. aveti dovada ca ati incercat sa procedati legal,mai apoi intocmiti p.v.si procedati asa cum v-a sfatuit freeelis mai sus.
O masura de prevedere in plus nu strica,mai ales ca spuneti ca este vorba despre acte importante si valori .

Multumesc frumos de sfat, nu exista un registru sau secretariat dar am sa gasesc o cale de comunicare.
Va doresc la amandoi sarbatori fericite. sanatate si un an nou plin de tot ce va doriti!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt secretar școala cu 0,5 normă. Începând cu ... simotud simotud Buna ziua! Sunt secretar școala cu 0,5 normă. Începând cu 1 ianuarie 2023 mi-am dat demisia, acum sunt in preaviz până pe 31 ianuarie. Am înțeles că ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v buna dimineata am o intrebare am plecat de la o firma unde am fost angajat, cu preaviz de 15 zile cu o zi inainte de expirarea preavizului am fost anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Încheiere detasare A222 A222 Am fost detașată la o instituție a statului din cauza atmosferei de la servici, plata salariului cu multe zile de întârziere am decis sa închei ... (vezi toată discuția)