avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz preluare acte in urma demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz preluare acte in urma demisiei

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Sunt contabil si mi-am depus demisia cu respectarea preavizului de 20 de zile lucratoare insa patronul refuza preluarea documentelor pe motiv ca nu are inlocuitor si ramane fara om. In urma auditului mi-a fost transmisa o lista de probleme pe care imi este impozibil sa o termin pana la expirarea preavizului. Are dreptul sa am oblige sa stau pana rezolv toate problemele din respectiva lista? Ce pot face daca nu vrea sa imi semneze procesul verbal de predare -primire documente?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:10, 26 Decembrie 2011
nu va faceti atatea probleme...nici baza legala nu prea exista pentru vestita fisa de lichidare...sau asa-zisa gestiune de fapt pentru negestionari. in fapt multor angajatori ( mai ales la stat nici nu le pasa cand concedieaza pe banda rulanta si nelegal....daca-ti da mana judeca-te 3 ani si pe urma ...se esaloneaza ce ai castigat...) in schimb cand iti dai demisia, vai de mine cate probleme....:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt secretar școala cu 0,5 normă. Începând cu ... simotud simotud Buna ziua! Sunt secretar școala cu 0,5 normă. Începând cu 1 ianuarie 2023 mi-am dat demisia, acum sunt in preaviz până pe 31 ianuarie. Am înțeles că ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v buna dimineata am o intrebare am plecat de la o firma unde am fost angajat, cu preaviz de 15 zile cu o zi inainte de expirarea preavizului am fost anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Încheiere detasare A222 A222 Am fost detașată la o instituție a statului din cauza atmosferei de la servici, plata salariului cu multe zile de întârziere am decis sa închei ... (vezi toată discuția)