avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Sarbatori frumoase,as vrea sa ma faceti sa inteleg cu decurg anumite lucruri in legislatia noastra europeana.Am fost oprit de catre un echipaj al pol.rutiere RADAR in localitate cu 63 km/h,mi-sa intocmit pe loc contraventia pe care am semnat-o deoarece a fost reala.Urma sa platesc conform Lg.nr.53/2003,dar la serviciul taxe si impozite am fost refuzat deoarece procesul verbal nu avea specificat optiunea de plati in termen de 2 zile lucratoare ,completata de agentul constatator in procesul-verbal incheiat.Am facut contestatie la Politia judeteana unde am fost invitat in calitate de petent deoarece situatia la locul de munca nu imi permitea sa absentez nu am participat la nici-o ;sedinta'.Eu am recunoscut abaterea,am si semnat-o dar daca nu ma-m prezentat la tribunal eu sunt de vina sau Agentul de politie?Cotestatia va fi anulata sau va fi gasita vreo cale sa o achit?.Sarbatori fericite! Dragos
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:50, 26 Decembrie 2011
1.puteti cere oficial unitatii de politie din care face agentul cu rasuns in scris, anexand o copie a procesului verbal, care este termenul de achitare al acelui proces verbal, si in baza comunicarii achiati contravaloarea amenzii.
2.puteti face contestatie si vi se va stabili prin instanta anularea p.v. sau plata amenzii.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
Adrian Constantin, Consilier juridic
gicu53 a scris:

Am facut contestatie la Politia judeteana unde am fost invitat in calitate de petent nu am participat la nici-o ;sedinta'. daca nu ma-m prezentat la tribunal

1-Autorul topicul precizeaza ca a formulat contestatie impotriva PV dar din cauza programului strict de serviciu nu a putut participa la teremenele de judecata
2-Pentru a raspunde la intrebarea dvs,concret dvs ce ati solicitat instantei de judecata in actiunea pe care ati formulat-o ?
Daca nu ati participat la judecata nu ati luat act de solutia dispusa de instanta de judecata?
Pentru a va lamuri asupra stadiului,eventual asupra solutiei accesati site-ul instantei

Daca veti contesta PV in termen de 15 zile de la data emiterii lui PV s-ar putea sa va fie anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuza sa dea rca-ul ContSters98245 ContSters98245 Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat ! Criselly99 Criselly99 Buna ziua. Astazi,15 Sept 18, am fost oprit de catre un echipaj de politie,la intrarea in localitatea Tuzla,jud Constanta. Am dat actele politistului ... (vezi toată discuția)
Contestare radar MrSmersh MrSmersh In 2 mai anul trecut am fost oprit in HD la intrarea in o localitate. Am data actele si cind s-a intors agentul am intrebat care e problema, raspuns\" radar 73 ... (vezi toată discuția)