avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... spatiu comercial cu ''probleme''
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

spatiu comercial cu ''probleme''

nu de mult mi-am deschis un bar-club...intr-un spatiu comercial de cand e lumea :)) care e situat la parterul unu bloc...am probleme cu vecina care locuieste deasupra localului si face abuz de apeluri 112,daca nu e muzica,sunt vocile clientilor...sa nu spun ca printre locatarii acestui bloc se afla si un politist care e ''influentat'' de vecina.a venit in uniforma si a filmat in local,cica proba ca intr-adevar e galagie.tin sa mentionez ca de la ora 22 muzica nu se mai aude nici in baia localului cat de incet merge si ca orarul de functionare e pana la ora 00:00.am hotarat sa ajung in instanta deoarece ea continuu imi face reclamatii la politie cat si la primaria comunei.d-voastra ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: ContSters205349 , utilizator 15:15, 27 Decembrie 2011
pentru functionare bar-club va trebuie acordul vecinei care locuieste deasupra.

daca aveti autorizatie de functionare fara acordul ei, va poate ea cere in instanta anularea autorizatiei.
dar m-am interesat si am inteles ca imi trebuia acordul vecinei daca vroiam sa transform un spatiu d locuit intr-unul comercial...insa acest local e spatiu comercial de dinainte sa locuiasca ea aici...
pentru BAR, ca sa functionati legal, va trebuie:

I. Avizul asociatiei de proprietari si vecinilor din imediata apropiere adica parter si la etajele de pe coloana, conform Legii nr.230/2007, in vederea inregistrarii declarataiei model II la Registrul comertului.
II. Obtinerea Autorizatiei de la Sanatate Publica, atasand si Certificatul constatator -conform modelului II
III. Autorizatia PSI și Protectia Muncii si negatia de la Mediu ca activitatea dvs este fara impact semnificativ.
IV. Acordul de functionare, emis de Primarie.
la registrul comertului scria pe usa ca acordul vecinilor e obligatriu doar in cazul ''transformarii'' spatiului de locuit intr-unul comercial...acest local are ca si mentiune in cf restaurant-bar...deci acordul ei nu mi-l trebuie...in schimb poilitia a venit de nenumarate ori fara sa ma sanctioneze intr-un fel deoarece au fost in apartamentul ei si nu se auzea muzica asa cum spunea ea...in rest sunt ok cu toate,astept dsp-ul pt a veni cu aparatul de masurat decibelii si atat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste? georgianaion16 georgianaion16 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc in care vecinii sunt destul de galagiosi. Problema mea si a sotului meu este ca noi trebuie sa ne odihnim, sa citim, sa ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial vr_cristian vr_cristian Am inchiriat un spatiu care este la parterul blocului . Destinatia care a fost pina acum era de spatiu comercial , ca si destinatiile tuturor celor de la ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor luckysherrif luckysherrif Buna, Acum 4 luni de zile am investit aproximativ 30.000 euro intr-un spatiu comercial din centrul pietonal al orasului cu intentia de a deschide o cafenea. ... (vezi toată discuția)