avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de familie

salut,am o intrebare pentru dvs,bunicii mei vor sa imi lase mostenire o casa,ce fel de acte pot face pentru a nu fi atacat in instanta de unchii mei,dupa decesul lor.ce ar fii mai ieftin?de ce ar trebui sa ma feresc?va rog sa ma ajutati.multumesc
Cel mai recent răspuns: mariusmarius111 , utilizator 19:56, 28 Decembrie 2011
Faceti contract de vanzare cumparare fara nicio clauza! Aveti grija ca pretul sa fie si platit asa cum a specificat colegul meu mai sus, ca sa nu poata fi atacat ca donatie degizata. Dvs ca si comparator veti plati onorariul notarului iar vanzatorii impozitul pe tranzactie. Nu va putem spune la ce costuri totale se ridica aceasta tranzactie , deoarece atat onorariul cat si impozitul se calculeaza in functie de situarea imobilului, suprafata, anul construirii, etc. Notarii au o grila de expertiza imobiliara la care se calculeaza si aceasta este facuta pe fiecare Camera a Notarilor Publici, ea gasindu se exclusiv la birourile notariale. Mergeti la un birou notarial, calculele se fac pe loc si nu dureaza mult.
multumesc frumos,sа аuzim de bine!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare anca1898 anca1898 Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu procurator de fonduri ContSters128211 ContSters128211 mama,ca unic proprietar al unui imobil vrea sa mi-l vanda mie,singurul ei copil.eu fiind studenta nu am resurse financiare proprii fapt pentru care mama a fost ... (vezi toată discuția)
Pentru o vânzare-cumpărare de apartament între mamă și fiică se impune un barem minim de preț? ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Doresc sa fac o vanzare cumparare pentru apartamentul mamei mele , catre mine , fiica ei.Desi exista un testament in acest sens , doresc sa ma ... (vezi toată discuția)