avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere din cartea funciara !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere din cartea funciara !!!

Salut,

Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul.

Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de expirarea antecontractului si mi-a spus ca nu mai cumpara. Eu l-am asteptat pana la expirarea termenului.

Notaraul l-a inscris in cartea funciara la data semnarii antecontractului, spunandu-mi ca asa este procedura.

Cum se face radierea lui daca nu mai are intentia de a cumpara ? Trebuie sa am o hotarare judecatoreasca presupunand ca el nu vrea sa-mi dea nici o declaratie de buna voie ?

Multumesc anticipat,
Laura.
Cel mai recent răspuns: gcg 1974 , utilizator 03:32, 22 Octombrie 2008
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am vorbit cu notarul si va tin la curent.

Va asteptam cu noutati.
Am fost astazi la notar si mi-a dat raspunsul primit de la ANCPI.

"Asupra cererii introduse de (NUMELE NOTARULUI) privind inscrierea in cartea funciara vazand referatul asistentului - registrator, in sensul ca nu exista piedici la inscriere, fiind indeplinite conditiile prevazute la art. 48 din Legea 7/1996 - republicata, tariful achitat in suma de 60 lei, cu Bon fiscal NUMAR BON/DATA pentru Alte notari (inclusiv radierea) avand codul nr. 7.4.2.

DISPUNE:

Se noteaza in CFI (NUMARUL), privind imobilul identificat cu nr cadastral ,proprietatea lui NUME PROPRIETAR ,incheierea de certificare NUMAR/DATA/NUME NOTAR, in sensul ca in data de XX.XX.2008 s-a prezentata la biroul notarial din (ADRESA NOTARULUI), promitenta vanzatoare in antecontractul de vanzare cumparare aut nr NUMAR SI NUME NOTAR, incheiat cu NUMELE CUMPARATORULUI promitent cumparator,dar promitentul cumparator nu s-a prezentata pentru incheierea contractului.

Prezenta se va comunica: NUMELE NOTARULUI.
Cu drept de plangere in termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, se inscrie in cartea funciara si se solutioneaza de instanta competenta din circumscriptia in care se afla irnobilul.

Solutionata la data de:

Semnatura Registrator

Semnatura Asistent-registrator.

Pagina a doua reprezinta un extras de carte funciara pentru informare care in Partea a III-a, Inscrieri privitoare la sarcini are doua note:

1. " [... ] Se noteaza dreptul de promisiune in favoarea NUMELE CUMPARATORULUI pentru sarcini: se notaeza promisiunea bilaterala de vanzare cumparare pentru pretul de 000000, din care s-a achitat cu titlu de avans 00000, urmand ca diferenta de pret sa fie achitata integral la data incheierii contractului de vanzare cumparare in forma autentica, pana cel tarziu la data de DATA EXPIRARII ANTECONTRACTULUI."

2. "Se noteaza in CF XXXX, incheierea de certificare NUMAR/DATA/NUME NOTAR, in sensul ca in data de DATA EXPIRARII ANTECONTRACTULUI, s-a prezentat la biroul notarial promitenta vanzatoare in antecontractul NUMAR/DATA/NUME NOTAR, incheiat cu NUME CUMPARATOR promitent cumparator, dar promitentul cumparator nu s-a prezentat pentru incheierea contractului."

Ce sa inteleg din asta ? Notarul a spus ca nu mai este treaba lui de aici inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a finaliza un contract de vanzare-cumparare imobil maria sandu maria sandu Buna seara, Am incheiat la notariat un precontract de vanzare-cumparare al unui apartament acum un an,am platit un avans de 70000 de euro urmand ca in ... (vezi toată discuția)
Intabulare antecontract cornelia05 cornelia05 Buna seara! Am făcut un antecontract de vanzare cumpărare la o agenție imobiliară prin care am dat un avans. S-au depus toate actele la banca unde fac ... (vezi toată discuția)
Intelegere scrisa de mana cu martori dana.mica@outlook.com dana.mica@outlook.com Buna ziua, Doresc sa achizitionez o locuinta pe numele baiatului care va implini 18 ani in luna iunie 2020. Pentru aceasta vreau sa inchei o intelegere scrisa ... (vezi toată discuția)