avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere foarte mare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere foarte mare

Buna ziua...Locuiesc intr-o garsoniera de 40 mp si mi-a venit pe luna noiembrie la intretinere 428 lei ,din care 267 de lei numai la caldura.Mentionez ca administratorul a angajat o firma de repartitoare care calculeaza caldura...Noi cei fara repartitoare avem peste 200 de lei iar cei cu repartitoare au pana in 100 de lei...Cunosc pe cineva din bloc care are repartitoare si le tine la maxim si plateste substantial mai putin decat mine ...Mai mult,avem foarte multe cheltuieli..Administratorul isi pune in cheltuieli cartelele telefonice,cartele ratb,trebuie sa platim presedinta de bloc (care nu face absolut nimic),ni s-au pus termopane la bloc fara sa ne intrebe daca ne permitem sa platim in fiecare luna,trebuie sa platim in fiecare luna o taxa pentru firma de repartitoare...etc...in total salariile ne costa aproximativ 60 de lei de garsoniera ,in conditiile in care sunt 70 de garsoniere in bloc...
Mai mult domnul administrator al blocului nici nu trece pe aici.O trimite pe nevasta dansului sa incaseze..Cand avem probleme cu apa calda,sau cu orice altceva ne spune sa sunam noi sa rezolvam problema,in conditiile in care dansul are un salariu de 1000 de lei lunar...Ce pot sa fac..Imi imaginez ca daca intr-o luna de noiembrie avem 267 lei la caldura,,in ianuarie cred ca voi avea 400 de lei .
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:55, 28 Decembrie 2011
Avand in vedere ca din aceasta iarna ,majoritatea autoritatilor locale au retras subventiile pentru c/v gigacalori,este normal ca pretul intretinerii sa creasca semnificativ
Administratorul de imobil in simpla lui calitate de angajat in cadul asociatiei de proprietari nu detine competenta sa angajeze firma de repartitoare;posibil ca acea firma sa fi fost selectata pe baza unei licitatii de oferte
Daca apreciati ca detineti probe temeinice prin care sa dovediti incalcarea normelor in vigoare,depasirea atributilor ce revin administratorului de imobil,aveti dreptul sa sesizati presedintele de asociatie de proprietari
Daca aveti suspiciuni privitor la corectitudinea si legalitatea calculului cotelor individuale de intretinere,in temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 aveti dreptiul sa formulati contestatie in termen de 10 zile de la afisarea listei de intretinere
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in 7 zile
Unde locuiti? Costul Gcal este diferit de la o localiate la alta.
Da, la o garsoniera fara repartitoare, platiti cu 10% mai mult decat maximul inregistrat pe repartitoarele de la calorifere similare cu al dv. Aceste calorifere pot fi din apartamente diferite.
Nu puteti sti chiar ce face un vecin de-al dv. la orice ora din zi si din noapte. Poate ca el si-a mai inchis caloriferele din cand in cand. Daca ati sta in casa cu el, ar fi de crezut, dar asa..... Plus ca poate el are niste unitati estimate (din luni in care nu a dat indecsii) care s-or fi regularizat acum.
V-ati vazut fisa personala de calcul a caldurii? Pe a vecinului ati vazut-o? De-abia cand va veti lamuri ce plateste el si ce platiti dv., abia atunci puteti face o comparatie. Conteaza si felul caloriferelor, marimea lor ... Dv., ca necontorizat, nu ar trebui sa platiti niciun comision de calcul la firma de repartitoare. Nu aveti contract cu ei pentru ca nu aveti repartitoare. Puteti vedea asta din fisa de calcul personala care se editeaza si celor necontorizati, dar gratuit.

Cartelele telefonice si RATB se pun in calculul cheltuielilor administrative, daca asa s-a stabilit la angajarea lui, daca asa s-a negociat...

Presedinta n-o fi facand nimic, dar are o raspundere pe care si-a asumat-o si o platti pentru aceasta asumare. Ne spuneti ca nu face nimic, dar poate ca totusi face ceva si dv. nu stiti.

Poate ca termopane s-au pus ca urmare a hotararii din vreo AG la care poate dv. nu ati participat.

Nu e corect ca administratorul sa trimita pe altcineva sa faca incasarile, decat in caz de necesitate (bolnav, plecat din localitate), dar, la urma-urmei isi asuma responsabilitatea pentru incasatile facute de altcineva.

Nu este obligat sa dea telefon la furnizori, asta o pot face si locatarii, dar sigur ca depinde si cum intelege sa-si faca meseria si in fond sa fie constient ca i se plateste o cartela de telefon de catre locatari...

Va sfatuiesc sa va puneti repartitoare.
La mine in bloc necontorizatii au de plata in noiembrie 440 lei la caldura, tot la garsoniera (in Bucuresti).
"Nu este obligat sa dea telefon la furnizori, asta o pot face si locatarii, dar sigur ca depinde si cum intelege sa-si faca meseria si in fond sa fie constient ca i se plateste o cartela de telefon de catre locatari..."

2.Atunci va intreb care sunt obligatiile lui ? Eu ii platesc dansului cartela telefonica dar in final tot eu platesc convorbirile pentru ca ma pune sa sun eu.
2.Din momentul in care dansii au semnat un contract cu o firma de repartitoare inseamna ca ma reprezinta...Nu eu am semnat contractul cu firma de repartitoare care imi face calculul,nu eu am vazut clauzele contractuale inainte de semnarea contractului,nu eu am decis ce firma sa aleg...Drept pentru care dansii trebuie sa ma reprezinte si sa imi raspunda la intrebari,pe cand acest lucru nu se intampla...niciodata,in nicio problema...Ca un exemplu : Avem doua lifturi in bloc..unul pentru etajele impare,celalalt pentru etajele pare...Unul dintre ele nu merge aproape niciodata,si cand merge ma blochez in el...Ptr ca am indraznit sa il sun pe administrator,dansul mi-a spus sa sun la firma care se ocupa de lift....dar nu era niciun numar de telefon in lift...Mai mult...m-a luat la misto,spunandu-mi ca sunt eu mai ghinionista si de-asta ma blochez in lift...si ca sunt prima care spun asa ceva...drept pentru care el nu prea crede ce spun...Aceasta convorbire se tinea in momentul in care eu eram blocata in lift...

Eu stau in Bucuresti in sectorul 3,si din cate am inteles aici se subventioneaza gigacaloria...

Gcal este subventionata in Bucuresti de catre primaria municipiului si are pretul de 137 lei (fara TVA).
Administratorul dv., v-am spus, nu are aceasta atributiune in princpiu, de a se interesa la furnizor de ce nu este apa calda sau de ce apa calda nu e destul de fierbinte,,, asta o pot face si locatarii, dar.....am specificat ca pentru faptul ca ii platiti cartela telefonica ar trebui sa faca si acest serviciu. Depinde si de cate ori este solicitat zilnic sa faca acest lucru.....
Va pot informa ca in privinta apei calde puteti intra pe site-ul RADET unde veti putea afla, fie dand un telefon gratuit, fie pe chat, informatii foarte utile si gasi raspunsul la intrebarile dv.
www.radet.ro
Asemenea site-uri mai au si Enel si Apa Nova, GDF Suez (gaze).
E mai simplu sa accesati aceste site-uri, decat sa-l intrebati pe administrator...

Obligatiile administratorului sunt mai multe, le puteti afla din Legea 230/2007 si din HG 1588/2007 pe care le gasiti in primul topic din sectiunea noastra Documentatie specifica....
Nu administratorul a incheiat contractul cu firma de repartitoare, ci reprezentantii dv., anume presedintele asociatiei.

Sunt convinsa ca daca ati apela singura, telefonic sau pe internet, la furnizori sau prestatori, ati gasi raspunsuri mai corecte si mai convenabile pentru dv. Si acestea sunt in general gratuite...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la repartitoare A241 A241 Este legal ca membrii aosciatiei de proprietari sa renunte la calculul contravalorii energiei termice consumate pentru incalzire cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Plata incalzirii apartamentului nelocuit simona1234 simona1234 Buna ziua,am si eu o mare nelamurire va rog poate ma ajutati cu un raspuns.Locuiesc intr-un bloc in care toata lumea primeste caldura si apa calda de la ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli de intretinere platesc daca am centrala termica de apartament vasilec49 vasilec49 detin apartament de 2 camere si sunt debransat avand centrala proprie de apatament pe luna in curs (facturi octombrie,intretinere afisata in noiembrie) sunt ... (vezi toată discuția)