avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua probleme urgente.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua probleme urgente.

Luna asta am fost data afara pe nedrept,ce trebuie sa fac? Am fost la itm,si a spus ca trebuie sa astept pana luna viitoare sa vedem ce face patroana ,daca imi face sau nu imi face somajul? daca nu-mi face somajul, la cine trebuie sa apelez,ca am fost data afara pe nedrept. Si a doua problema, ce sa fac ca sa pot iesi din situatia asta in care m-a bagat fostul meu sot. Am fost amandoi patroni, dar el a imprumutat bani din banci si nu mai vrea sa plateasca. Si acum imi scoate propiri din salar si nu mai rezist asa. caci eu chiar daca am semnat ,el s-a folosit de bani. Eu doar am semnat. Si nu e corect ,caci el inca mai are firma, pe banii care i-a scos, si eu acum trag ca mi se scoate din salar. Imi scoate jumatate din salar. Nu pot trai cu jumatate din salar. mai ales acum ca si patroana m-a dat afara. Pot ca fostul meu sot sa-l dau in judecata ,caci eu platesc din cauza lui, si el are firma si nu simte nimic.? ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 29 Decembrie 2011
Daca "ati fost data afara", inseamna ca vi s-a inmanat o decizie de incetarea CIM, iar in cadrul ei se precizeaza temeiul juridic, adica motivul si articolul din codul muncii.
Daca v-a promis ca puteti primi indemnizatie de somaj, inseamna ca v-a incetat contractul din vina angajatorului, cu desfiintarea postului pe care erati angajata, si atunci nu mai este "pe nedrept".
Daca ati fost concediata, ar fi trebuit efectuata o cercetare disciplinara inainte de desfacerea CIM.
Altfel, puteti contesta decizia in instanta, dar trebuie s-o primiti mai intai.
In legatura cu datoriile de la banca pe care le aveti impreuna cu fostul sot, acest aspect il puteti dezbate in cadrul unui proces de partaj cu acesta in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Mi s-a dat o foaie cu decizia, iar acolo scrie motivul " Art. 65 - reducere de activitate - lipsa comenzi". Dar nu am semnat nimic. Ce anume trebuie sa fac? Caci nu stiu ,daca intradevar imi va da somajul. Astept raspuns si multumesc
1. Angajatorul nu acorda somaj .. este o absurditate a celor care sustin ca angajatorul acorda somajul

2. Beneficiati de somaj daca:
- c.i.m. inceteaza din motive neimputabile dvs ... art.65 C.mun. va da aceasta posibilitate
- sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.

3. Ceea ce ati primit in prealabil poate fi doar instiintarea de preaviz si nu decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe nedrept dat afara loryely loryely Sunt data afara de la locul de munca, acum recent ,luna asta.Iar patroana a spus ca-mi face somaj din ianuarie.Dar nu stiu daca e adevarat.Stiu ca am fost data ... (vezi toată discuția)
O problema urgenta-divort ; copii; partaj loryely loryely Eu si fostul meu sot, am fost amandoi patroni,si el a imprumutat de la banci bani,pt. a ridica firma,el s-a folosit de bani pt. firma eu doar am semnat, ... (vezi toată discuția)
Ultimul mesaj loryely loryely Va rog trebuie sa stiu ce trebuie sa fac.In data de 07-12-2011 mi s-a dat o hartie prin posta in care se spune ca avand in vedere rezultatele slabe in ... (vezi toată discuția)