avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pe nedrept dat afara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pe nedrept dat afara

Sunt data afara de la locul de munca, acum recent ,luna asta.Iar patroana a spus ca-mi face somaj din ianuarie.Dar nu stiu daca e adevarat.Stiu ca am fost data afara pe nedrept.Fostul meu sot a spus problemele mele patronei si nu avea dreptul acesta,iar ea s-a saturat de acest lucru.Si mai ales ca s-a saturat de mine si faptul ca trebuia sa scoata din salar propiri si pensia alimentara. Acest lucru a produs saturatia ei fata de mine. Si m-a dat afara. Am fost la itm,dar a spus ca trebuie sa stau 30 de zile ,pana vor interveni ei. Dar ce ma fac pana atunci, caci eu am ramas fara salar si sunt singura, si mai ales ca in ziua de azi nu e usor sa caut de lucru, bat din palme si apare.Nu,caci suntem in criza economica. Iar patrona mi-a spus ca din ianuarie imi va da somaj.Nu stiu daca e adevarat, dar daca nu-mi ofera somaj, unde apelez? Ce sa fac , pt. a arata ca nu-i corect ceea ce a facut ea.Caci nu am nici o vina ca fostul meu sot ma hartuieste si a vorbit cu patrona despre problemele mele. Spune-ti ,cum sa procedez? Si mai ales ca ea nu ne-a dat salariul pe economie, si uneori luam 0 lei. Conform articolul 164 ,din codul muncii. Multe lucruri pe care le face patrona nu le cunosc,dar stiu ,ca m-a dat afara pe nedrept. Asptept raspuns urgent si va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 29 Decembrie 2011
In primul rand sa nu completati nici o cere de demisie. Majoritatea patronilor santajeaza angajatii. Le spun celor de care vor sa scape sa isi scrie demisia si dupa asta isi vor primi banii. Si daca sunt luni in care nu v-a platit salariul inseamna ca nici nu v-a pus sa semnati statele de plata. Atunci daca exista un stat de plata nesemnat va puteti adresa instantei in mod gratuit. Procesele pentru neplata salariilor sunt gratuite.
1. Angajatorul nu va poate da somaj ... acesta este acordat de stat numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia , si anume : c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs si sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj (situatie valabila numai pentru un c.i.m. cu norma intreaga).

2. De la data comunicari deciziei de concediere , aveti dreptul de a o contesta in instanta daca considerati ca este nelegala concedierea dvs.

3. Daca ati depus o sesizare la ITM, atunci acestia va vor raspunde in termen de 30 de zile de la data inregistrarii sesizarii.

4. Aveti grija ca incetarea c.i.m. prin demisie sau cu acordul partilor nu va da posibilitatea de a beneficia de somaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua probleme urgente. loryely loryely Luna asta am fost data afara pe nedrept,ce trebuie sa fac? Am fost la itm,si a spus ca trebuie sa astept pana luna viitoare sa vedem ce face patroana ,daca imi ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate angajati anca55 anca55 Cu 01.06 a.c. inchid toate CIM angajatilor pe o firma - nu mai ramane nici un angajat. In afara de deciziile de incetare ce mai trebuie depus la ITM, Casa de ... (vezi toată discuția)
Art. 65, alin. (1) codul muncii mayer mayer pentru concedierea in baza art 65 pct 1, din CM, se beneficiaza de somaj ( fiind indeplinit stagiul de cotizare de min 12 luni si CIM pe durata nedeterminata) ... (vezi toată discuția)