avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca intrerupt 3 zile ?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca intrerupt 3 zile ?!

Buna ziua,
nu am toate datele in problema mea dar incerc sa aflu aici unele informatii daca se poate:
dupa cam 3-4 zile de discutii cu angajatorul caruia ii inaintase demisia fratele meu a revenit asupra deciziei si s-a reintors la serviciu. Nu stiu exact ce acte a semnat cu acesta insa dupa cateva saptamani, cand a inaintat cererea de concediu i s-a transmis ca acum exista un contract nou si nu are inca dreptul la concediu (avand doar o luna de munca). Mentionez ca anterior nu efectuase nici o zi din concediul de odihna.
Vroiam sa stiu care e perioada de timp minima dupa care angajatul poate solicita (si primi) efectuarea concediului de odihna, in conditiile existentei unui contract de munca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:11, 28 Decembrie 2011
Nu exista niciun text de lege care sa prevada obligativitatea acordarii concediului de odihna dupa ce un salariat a desfasurat activitate o anumita perioada de timp ... De exemplu, un salariat isi poate lua CO si la o luna de zile de la angajare ....

Daca nu si-a efectuat CO in baza vechiului c.i.m., iar acesta a incetat ..atunci trebuie sa i se compenseze in bani zilele de CO neefectuate.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc mult pentru raspuns.
pe de alta parte am inaintat si o solicitare prin mail catre ITM CONSTANTA, ca acolo are sediul angajatorul. In cat timp voi primi un raspuns de acolo? 30 zile e termenul legal?
Da, termenul legal de raspuns este de 30 de zile de la data inregistrarii sesizarii si maxim 45 de zile, potrivit art.9 din OG nr.27/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie SymoCry SymoCry Buna ziua, Eu am nascut in 11 august 2016 iar anul acest intentionez sa ma intorc la munca. Vroiam sa va intreb cu cat timp trebuie sa ma intorc mai repede ... (vezi toată discuția)
Refuz de plata a concediilor neefectuate si neremunerate in caz de demisie anamariaholban anamariaholban Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu urmatorul aspect......mi-am inaintat demisia care mi-a fost si aprobata cu tot cu intoarcere din CCC, tot tacamul...in ... (vezi toată discuția)
Cim încetat abuziv în timpul preavizului, fără efectuarea zilelor de concediu la care nu doream să renunț: se poate face corecție în revisal? CSIMAR CSIMAR Pe data de 21.03.2019 inaintez angajatorului demisia cu preaviz de 45 de zile lucratoare (conf cim).In data de 04.04.2019 transmit pe mail ca pot renunta ... (vezi toată discuția)