daca termenul legal in speta dvs. este de 15 zile , ultima zi era 12.12.2011
se calculeaza asa (practica instantelor):
nu se ia in calcul nici ziua comunicarii, nici ziua a15-a incepind numaratoarea de la ziua urmatoare zilei comunicarii
vedeti art.101 alin.1 si art.102 alin.1 c.pr.civ. daca intelegeti ceva
25 noiembrie +15 zile = 10 decembrie
10 dec. fiind a 15-a zi, nu se ia in calcul
11 dec. ar fi ultima zi daca ar fi zi lucratoare, dar nu este, cade duminica
deci 12 dec.2011 a fost ultima zi, conf. art.101 alin.5
in c.pr.civ. articolele astea au fost scrise aiurea, nu sint scrise clar si fara echivoc, cum le-ar sta bine unor juristi, e opinie personala, dar vad ca mai sint si alte persoane care intreaba pe forum si care nu inteleg nimic din articolele astea cu termenul care s-a sfirsit dar nu s-a sfirsit defapt pt. ca sfirsitul nu intra la socoteala deoarece sfirsitului ii urmeaza o noua zi care aceea este sfirsitul sfirsitului
Eu v-am intrebat in forum, dvs. imi trimiteti mesaj privat.
Stiu ca 11.12.2011 a fost duminica. Dupa ce am vazut ca termenul se sfarseste in 11.12.2011 iar colegul meu freeelis a scris 12.12.2011, m-am intrebat de ce nu ati postat din nou in topic. Asa am ajuns la calendar, simplu. Rugamintea mea este sa raspundeti la intrebari, daca nu va cer prea mult.
@monica_2006
Va multumesc frumos pentru ca ati revenit cu precizari. Mesajul initial nu are absolut nimic in comun cu "Pensionari si probleme juridice legate de pensii", iar una dintre responsabilitatile mele este sa ma asigur ca discutiile deschise sunt pozitionate in forumurile potrivite. Acesta este motivul pentru care v-am intrebat care este obiectul litigiului.
Acum sa duc raspunsul pana la capat, pentru ca eu v-am raspuns doar in functie de art.101, alin. (1) Cod procedura civila si am evitat sa va spun cand trebuia depus recursul. Un termen care se sfarseste intr-o zi nelucratoare se prelungeste pana la sfarsitul primei zile lucratoare. Prin urmare ultima zi in care recursul putea fi depus a fost 12.12.2011. Imi cer scuze daca v-a contrariat raspunsul meu, insa am dorit sa reveniti cu precizarea de mai sus.
Termen recurs
miky_30
Buna seara, Am primit comunicarea unei hotarari in litigii de munca ,pe 28 .02.2011.Trebuie sa fac recurs,in termen de 10 zile .Cand expira termenul pentru ... (vezi toată discuția)