avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta domestica

buna seara,
as vrea sa stiu daca este obligatoriu sa depun palangere la politie pentru lovirea din data de 23 dec.individul este tatal copilei mele, nu locuim impreuna dar vine periodic la noi....este politist si m-a tot " informat " ca degeaba depun plangere atat cat EL BEA CU SEFII LUI
in urma lovirii a rezultat fisura de timpan+ alte urme ... dupa anul nou o sa-m i elebereze si certificatul medico-legal, am depus documentatia
eu am sunat pe data de 23 de la 112, dupa plecarea lui si am relatat cele intamplate pt ca m-a amenintat ca daca plec in wknd imi da foc la cas, avan o copie a cheii.
eu nu-i mai permit vizitarea copilei, pe care el o tot cere prin mesaje... astep sa ma dea in judecata pt drept de vizita, or eu ar trebui sa deschid un al dosar penal pt lovire?
multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
maryapopescu, utilizator
maryapopescu a scris:

da, dar copila mea este f mica. are 1 an si 9 luni.eu incerc sa-l atrag in capcana(inregistrindu-l) , sa-mi recunaosca ca m-a batut.

Da, in conditiile date inregistrarea se dovedeste deosebit de utila.
Oricum, chiar si fara inregistrare se poate dovedi...
Nu a auzit niciun vecin zgomot?
din pacate nu locuiesc cei din jurul meu, sunt ap goale...
Sa va dau un exemplu intr-un caz in care persoana a fost pusa sub invinuire...dar nu au ajuns la judecata deoarece s-au inteles...(in cazul dvs. e posibil sa nu fie vorba de intelegere)
Persoana avea functie mult superioara decat un simplu politist...care nu are cat de mari relatii sa aiba...

O sotie batuta extrem de tare (avea capul de 2 ori mai mare).
A vorbit la telefon cu rudele.
Rudele au fost audiate.
Sotul a sustinut in declaratia sa ca persoana a venit batuta acasa.
Din certificatul IML rezulta ca agresiunea s-a exercitat la data de...(data agresiunii)
Sotul, desi initial a tot afirmat ca nu poate fi condamnat a inteles ca se poate...asa ceva...si a cazut la pace...( si politistii doreau sa se cada la pace...)

Concluzia este ca, daca veti dovedi ca a fost prezent acolo la data agresiunii poate fi condamnat penal...insa...eu cred ca va primi o pedeapsa cu suspendare...
Insa...o pedeapsa cu suspendare ar insemna pentru el sa nu mai fie politist...
ca a fost la mine reiese din convorbirea telefonica, la cerere de catre procuror se poate verifica.
tot in aceea seara , agasandu-l telefonic( vroiam sa-mi recunoasca ca m-a batut( e a 4oara cand da in mine) s-a enervat de ceva, nu mai retin ce anume l-a deranjat, si m-a amenintat ca vine si ma bate iar...si acesta se poate verifica la cerere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeie agresata, doresc sa divortez, dar sotul nu este de acord davideloo608 davideloo608 aseara sotul meu m-a batut, dar pana dimineata au trecut cucuiele. am sunat la politie, dar el este linistit pt ca stie ca fara certificat medico legal nu ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta sa scap de la santaj???? dia2120 dia2120 de cca 2 saptamani sunt amenintata de catre un individ ca daca nu-i dau suma de 5000 euro imi va acuza sotul de o implicare intr-un incident.sotul meu ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica si intimidare puffy_buffy puffy_buffy Buna dimineata.De ceva timp am intrat intr-o relatie,din care acum nu mai pot iesi.Primesc mesaje de amenintare,de intimidare,sunt agresata atat fizic cat si ... (vezi toată discuția)