avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de un sfat urgent!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de un sfat urgent!

problema in sine este cam complicata si am nevoie de un sfat juridic
zilele trecute tatal meu a primit un telefon de o doamna,care s-a recomandat ca ar fi de o societate de recuperare de credite,cum ca sora mea ar avea de achitat un credit luat prin 2005 cu buletinul,ceva aparat,nu stiu exact,ca nu s-a platit nimic din 2007,suma totala ar fi de 3200 lei,iar in cazul in care nu achita suma integrala,va fi executata silit.
discutand cu sora mea mi-a spus ca nu a luat niciodata un credtit,si-o cred .pt ca avea un salariu foarte bun,era contabila,in prezent sora mea este plecata din tara,s-a stabilit in strainatate cu sotul ei
.Intrebarile mele sunt urmatoarele
ce se intampla in cazul unei executari silite,sora mea neavand nimic pe nume ei?
si cum poate sa dovedeasca ca acel credit nu l-a facut ea?
am uitat sa mentionez ca in aceea perioada cand s-a facut acel credit, sora mea a stat in chirie ,pt ca era ultimul an de facultate si avea si serviciu,era mai greu sa faca naveta,cu inca 2 fete,o banuieste pe una dintre ele pt ca persoana in cauza a plecat cam in graba si a lasat-o cu toate chelt.neachitate, si a aflat ca plecase in graba din tara.
banuiala ca aceea persoana i-a facut acel credit vine de la faptul ca persoana in cauza a avut acces la dosarul cu acte al sora-mi,unde isi tinea toate actele,ii mai trebuiau pt facultate,intr-o ordine desavarsita,a vazut ca erau mai ravasite,dar atunci nu a dat importanta .
astept un raspuns
va multumesc
am uitat sa adaug ca doamna de la societatea de recuperare stia ca sora mea s-a stabilit in suedia,nu stiu de unde,presupun ca de la fostul loc de munca al surorii mele,ce se intampla daca sora mea revine in tara?
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
meli.alba, utilizator
meli.alba a scris:

ce se intampla in cazul unei executari silite,sora mea neavand nimic pe nume ei?


Executarea silită se face asupra bunurilor debitorului. Aşa fiind, creditorul va putea lua exact ce are sora dumneavostră, şi nimic mai mult: praful de pe tobă.

Mă îndoiesc de faptul că o vor urmări în străinătate. Mai ales că habar nu au unde să o caute.

Liviu S.Bordaş
Si eu vad la fel lucrurile.
Cel mult se poate vorbi despre viitor.Daca va dobandi ceva prin mostenire.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu i-as spune doamnei asa : e creditul meu? Daca nu, sa nu ma mai caute...
Nu stiu exact unde e fiica mea, daca o gasesc sa o execute, eu nu mai intretin copii ca sa le achit lor credite restante...
O fac pe suparatul si ... poate-l lasa in pace pe tatal dv.

In rest, de acord cu colegii mei.
Si, ca sa fac o gluma macabra... vedeti sa nu decedeze cineva sa-i lase surorii vreo mostenire inainte de 3 ani de la ultima plata sau scadenta... :D
Problema nu este deloc "complicata"... Dimpotriva , este foarte simpla... adica problema ...NU EXISTA !
Dati " ignor" acestei chestiuni .
Colegii mei v-au explicat deja , de ce ... acum eu imi permit sa supralicitez PROBLEMA NU EXISTA, deci nu va mai bateti capul cu asa ceva !
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
va multumesc pt sfaturi:)
dar nu stiu cum sa procedez cu doamna de la societatea de lichidare ca suna tot timpul acasa la parintii si ii streseaza cu telefoane ,lor le e teama ca sa nu faca executare silita asupra bunurilor lor.Se poate asa ceva?

Alte discuții în legătură

Executarea silita mimibuzea mimibuzea buna ziua stimati prieteni,sunt tare speriata de urmatoarea problema;in anul 2006 am facut un credit la bcr pe care timp de un an de zile am fost cu ratele la ... (vezi toată discuția)
Sa pastrati chitantele cu dovada achitarii creditului bancar CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Se pare ca exista situatii in care bancile cesioneaza si creante achitate.Exista oameni care sustin ca au achitat creditul bancar si au fost sunati de curand ... (vezi toată discuția)
Disperare dana tudor dana tudor as dori din partea dv cateva lamuriri si anume ;in 2006 am contractat un credit de nevoi personale pt o operatie pe care nu am reusit sa-l mai achit si ... (vezi toată discuția)