avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de un sfat urgent!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de un sfat urgent!

problema in sine este cam complicata si am nevoie de un sfat juridic
zilele trecute tatal meu a primit un telefon de o doamna,care s-a recomandat ca ar fi de o societate de recuperare de credite,cum ca sora mea ar avea de achitat un credit luat prin 2005 cu buletinul,ceva aparat,nu stiu exact,ca nu s-a platit nimic din 2007,suma totala ar fi de 3200 lei,iar in cazul in care nu achita suma integrala,va fi executata silit.
discutand cu sora mea mi-a spus ca nu a luat niciodata un credtit,si-o cred .pt ca avea un salariu foarte bun,era contabila,in prezent sora mea este plecata din tara,s-a stabilit in strainatate cu sotul ei
.Intrebarile mele sunt urmatoarele
ce se intampla in cazul unei executari silite,sora mea neavand nimic pe nume ei?
si cum poate sa dovedeasca ca acel credit nu l-a facut ea?
am uitat sa mentionez ca in aceea perioada cand s-a facut acel credit, sora mea a stat in chirie ,pt ca era ultimul an de facultate si avea si serviciu,era mai greu sa faca naveta,cu inca 2 fete,o banuieste pe una dintre ele pt ca persoana in cauza a plecat cam in graba si a lasat-o cu toate chelt.neachitate, si a aflat ca plecase in graba din tara.
banuiala ca aceea persoana i-a facut acel credit vine de la faptul ca persoana in cauza a avut acces la dosarul cu acte al sora-mi,unde isi tinea toate actele,ii mai trebuiau pt facultate,intr-o ordine desavarsita,a vazut ca erau mai ravasite,dar atunci nu a dat importanta .
astept un raspuns
va multumesc
am uitat sa adaug ca doamna de la societatea de recuperare stia ca sora mea s-a stabilit in suedia,nu stiu de unde,presupun ca de la fostul loc de munca al surorii mele,ce se intampla daca sora mea revine in tara?
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
meli.alba, utilizator
Sa isi schimbe nr de telefon va recomand sau sa le inchida telefonul fara sa mai vorbeasca cu ei.
Nu se poate face executare silita pe bunurile parintilor pentru ca nu exista niciun raport juridic intre parinti si firma de recuperare sau cu banca.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca as primi primul telefon de gen, i-as explica... la al doilea as fi nervoasa si de la al treilea m-as calma.
Si i-as spune doamnei daca stie bancul cu iepurasul, pe care m-as grabi sa i-l impartasesc... Apoi pe cel cu popa, cu papagalul si tot asa...
Data viitoare i-as pune muzica, melodia mea preferata (alegeti Manson sau similar)...
I-as multumi de fiecare data de telefon, ca-l asteptam si ca ma bucura fiecare contact din partea ei... chiar nu stiam cu cine sa o barfesc pe vecina de la 2...
Si tot asa...
Ma indoiesc sa dureze prea mult telefoanele in stilul asta...
Eu cred ca totusi pot fi dati in judecata cei care ii sacaie pe acesti oameni.
Vor veni si astfel de judecati pt ca prea e debandada in aceasta privinta.Sunt convins ca instantele vor incerca sa estompeze acest fenomen contrar legii.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca sora dvs. nu a incheiat niciun contract de credit, ma vad nevoita sa-l citez pe unul dintre colegii mei care v-a raspuns: problema nu exista! Daca l-a incheiat, nu dvs. sau parintii dvs. trebuie sa-l achite!
In mod evident, persoana care va suna incearca sa va intimideze si sa va determine sa achitati dvs. creditul!
Daca as fi in locul dvs. i-as solicita pe un ton imperativ sa puna punct telefoanelor! In fond, daca tatal dvs. nu stie sau nu poate sa-i spuna ceea ce trebuie sa-i spuna, stie si poate mama dvs.! Pusul la punct al unei persoane nu are legatura cu dreptul!
Nu-i chiar adevarat ca, daca nu ai facut, nu poti avea probleme! Ca n-ar fi primul caz de falsificare de semnatura, primul caz in care un coleg de munca si-a facut un credit cu datele cuiva...
Sa nu mai vorbim despre oamenii aia care nu au incheiat niciun act, dar s-au trezit ca nu mai au casa, ca le-a vandut-o altcineva! :((
De putut, se poate. Si cred ca e indicat sa afli despre ce e vorba, ca sa stii care e esenta si daca exista o problema sau nu... Eu i-as notifica, le-as solicita dovezi!
Cu pusul la punct, sunt de acord, dar oamenii aia sunt antrenati pentru negocieri, tatal sau mama nu. Oamenii aia au o idee centrala: daca interlocutorul are sentimente negative, ei au castigat un punct!
Daca se enerveaza ei, au pierdut un punct!
Asa incat, de-aia recomandarea mea a fost o luare in balon, pentru ca, daca li se raspunde urat, cu injuraturi, cu nervi, cu tipat, cu voce iritata etc., ei stiu ca au atins un nerv si ca trebuie sa revina neaparat, ca sa obtina o iritare accentuata. Stresul crescut treptat duce, des, la achitare. Caci oamenii nu platesc pentru ca trebuie, ci pentru ca ii enerveaza contactele repetate, ii sperie etc.
De aia platesc de buna-voie.
Asa incat, e care pe care. IN plus, duce si la o linistire a celui contactat sa reuseasca sa-l irite pe cal care suna.
E o batalie psihologica, in esenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita mimibuzea mimibuzea buna ziua stimati prieteni,sunt tare speriata de urmatoarea problema;in anul 2006 am facut un credit la bcr pe care timp de un an de zile am fost cu ratele la ... (vezi toată discuția)
Sa pastrati chitantele cu dovada achitarii creditului bancar CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Se pare ca exista situatii in care bancile cesioneaza si creante achitate.Exista oameni care sustin ca au achitat creditul bancar si au fost sunati de curand ... (vezi toată discuția)
Disperare dana tudor dana tudor as dori din partea dv cateva lamuriri si anume ;in 2006 am contractat un credit de nevoi personale pt o operatie pe care nu am reusit sa-l mai achit si ... (vezi toată discuția)