Vin cu rugamintea la d-vs. de a ma lamuri intr-o problema pe care o expun mai jos.
Beneficiez de indemnizatie de somaj de circa 3 luni, si as dori sa plec in Anglia, la fiica mea care a nascut o fetita, pentru a o ajuta o luna, doua,( nu stiu cat timp va avea nevoie de ajutorul meu pentru a se reface dupa interventia chirurgicala) si as vrea sa stiu daca exista vreo forma legala de a intrerupe sau suspenda somajul pe o anumita perioada,
Buna seara
LEGEA nr.76 din 16 ianuarie 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă prevede la art 45 alin.1 lit d)
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
d) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei;
Tot in acest art. se stipuleaza si termenul de depunere a cererii de repunere in plata, si anume nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
1. Mergeti la Agentia de Somaj si completati o cerere de suspendare a indemnizatiei de somaj.
2. La revenire veti completa o cerere de reluare a platii indemnizatiei de somaj.