avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea platii indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea platii indemnizatiei de somaj

Buna seara,

Vin cu rugamintea la d-vs. de a ma lamuri intr-o problema pe care o expun mai jos.

Beneficiez de indemnizatie de somaj de circa 3 luni, si as dori sa plec in Anglia, la fiica mea care a nascut o fetita, pentru a o ajuta o luna, doua,( nu stiu cat timp va avea nevoie de ajutorul meu pentru a se reface dupa interventia chirurgicala) si as vrea sa stiu daca exista vreo forma legala de a intrerupe sau suspenda somajul pe o anumita perioada,

Va multumesc anticipat pentru raspuns,

Rodica Baciu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 29 Decembrie 2011
Buna seara
LEGEA nr.76 din 16 ianuarie 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă prevede la art 45 alin.1 lit d)
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
d) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei;
Tot in acest art. se stipuleaza si termenul de depunere a cererii de repunere in plata, si anume nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
1. Mergeti la Agentia de Somaj si completati o cerere de suspendare a indemnizatiei de somaj.
2. La revenire veti completa o cerere de reluare a platii indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare ajutor somaj nonearfear nonearfear Buna ziua, Momentan beneficiez de indemnizatie de somaj si voi pleca in concediu inafara tarii pentru 10 zile. Inainte de la plecarea din tara am inteles ... (vezi toată discuția)
Intrerupere plata somaj nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara As avea si eu o intrebare: mama mea este in somaj dar l-a intrrupt pentru 2 luni deoarece este plecata din tara. Inainte de a pleca din tara a ... (vezi toată discuția)
Somaj si contract pe perioada determinata mihaela1981 mihaela1981 Buna ziua, Daca sunt in somaj In Ploiesti,si ma angajez cu contract determinat pe 6 luni la mai mult de 50 de km dar nu-mi schimb domiciliu,cand inceteaza ... (vezi toată discuția)