avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vinzare cumparare,valabil sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vinzare cumparare,valabil sau nu

Buna seara,mama a murit acum un an,nu sa sa facut taxa de succesiune iar acum neam trezit ca tata a vindut pamintul cuiva fara sa ne anunte pe noi copii lui iar acest lucru la facut desi este de 85 de ani si nu este tot timpul in deplinatatea facultatilor mintale fiind alcolic.Ce putem face in acest caz pentru a opri s-au desfiinta acest act de vinzare cumparare.?Multumesc si o seara buna la toata lumea de pe acest forum.
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 10:25, 3 Ianuarie 2012
Cred ca trebuie sa demonstrati mai intaai ca tatal dumneavoastra nu este deplinatatea facultatilor mentale,apoi in instanta nu vad ce v-ar mai impiedica sa nu obtineti desfiintarea actului....
Important este si cand a facut vanzarea inainte de moartea mamei dumneavoastra sau dupa.
~ Conținut șters la cerere ~
Din precizarile dvs rezulta ca tatal dvs detinea calitatea de proprietar asupra pamantului astfel incat nu era obligat sa va anunte ce doreste sa faca cu bunul proprietate
@dyana ...
nedezbatandu-se succesiunea ,autorul topicului nu detine calitatea de mostenitor respectiv de proprietar asupra intregului sau parte din bunul instrainat
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator
Buna ziua! Succesiunea trebuia dezbatuta obligatoriu. Sunt mai multe situatii. Terenul era o mostenire a tatalui sau era dobandit in timpul casatoriei?
Notarul avea obligatia sa solicite certificatul de mostenitor, certificat care ar trebui sa arate astfel: 50% din masa succesorala ii revine tatalui restul de 50% se imparte in mod egal intre copii dar si tata. Daca sunt mai multe proprietati, dl notar va face un act de partaj si abia pe urma este posibila vanzarea dar partajul se va realiza numai cu acordul tuturor partilor. Reveniti cu detalii: Ce acte de proprietate are tatal dvs?
Si inca ceva . Dl notar trebuie sa solicite un certificat psihologic persoanelor care depasesc varsta de 70 sau 75 ani

Alte discuții în legătură

Schimb intre frati stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua o intrebare daca puteti sa ma ajutati...dupa moartea tatalui nu am facut succesiunea suntem 4 frati o casa cu 6 camere intra in masa succesorala casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire pierduta tudora adrian tudora adrian va supun atentiei o situatie inedita. socrul meu este singur la parinti. tatal sau a decedat de mai multi ani, iar dupa decesul sau nu s-a facut nici o ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat mostenitor MARIA DA MARIA DA problema mea este urmatoare:in 2005 am facut succesiunea dupa tatal meu pe un titlu de proprietate in care era inscris un pamint intravilan de 1000 m pe care ... (vezi toată discuția)