avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nelamurire -Vanzare teren- certificat fiscal-acte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nelamurire -Vanzare teren- certificat fiscal-acte

Buna ziua, va rog sa imi oferiti cateva raspunsuri la urmatoarea problema:
Vreau sa vand un teren intravilan ce mi-a fost vandut anterior de catre tatal meu.Problema este ca dupa ce am facut actele notariale , nu am declarat la Directia de taxe si Impozite terenul, tatal meu platind in continuare impozitul.

Acum vreau sa vand terenul , dar am amenzi de circulatie de 3500de lei pe care nu as vrea sa le platesc,momentan.
1. Pot scoate certificatul fiscal fara a plati aceste amenzi?
Daca si sotia este in acte trebuie scos si pentru ea certficat fiscal? Sau se poate obtine certificat fiscal doar pentru unul din noi,respectiv ea in vederea vanzarii terenului?
2. Cum se va proceda la vanzare tinand cont ca eu nu am declarat terenul la primarie? Voi fi amendat? Impozitul s-a platit la zi de catre tatal meu.
Astept cu interes raspunsurile dvs!
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 10:09, 1 Ianuarie 2012
1. Certificatul fiscal este obligatoriu pentru ambii proprietari!
2. Atata timp cat taxele sunt platite nu ar trebui sa fie probleme.

Daca terenul este intabulat pe numele d-voastra este obligatorie plata amenzilor.
Daca terenul nu este intabulat sau este intabulat pe numele tatalui d-voastra , vanzarea se poate face direct de pe tatal d-voastra. Conditia ar fi ca intre d-voastra si tatal d-voastra sa nu fie un contract incheiat la notar de vanzare-cumparare a terenului in cauza.
Un an nou cu bine!
Terenul este intabulat pe numele meu. Va multumesc pentru raspuns!
În termen de 30 zile de la incheierea unui act juridic de înstrănare este obligatorie prezentarea la Circumscripţia fiscală pentru a fi luat in evidenţă cu imobilul .Potrivit art.113.-114 din Codul de procedură fiscală la incheierea actelor de instrainare este necsara sun sancţiunea nulităţii absolute prezentarea certificatului fiscal liber de orice datorii catre buget.Chiar dacă impozitul este plătit este posibil să plătiţi atât amenzile cât şi penalităţi.j
BUNA DIMINEATA SI LA MULTI ANI!
Plata impozitului este la zi, indiferent de catre cine a fost platit.
Daca si sotia este proprietara, cu un extras de carte funcara de actualitate, o copie dupa contractul de vanzare cumparare si o cerere se face transferul de proprietate pentru plata impozitului in continuare. Eliberarea unui certificat fiscal se poate elibera si pe numele sotiei.
Multa bafta
Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2012
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren si vanzare geognv geognv buna ziua, parintii mei detin un teren de circa 5000mp, pe care se afla si locuinta familiei. parintii mei vor sa imi vanda jumatate din acest teren. am mers ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune elenag57 elenag57 Parintii construiec in 1960 o casa pe terenul dat zestre ( fara acte sau inscrisuri ) de bunici. Bunicii sunt decedati 1940 ,respectiv 1980. Exista act de ... (vezi toată discuția)