avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Parintii construiec in 1960 o casa pe terenul dat zestre ( fara acte sau inscrisuri ) de bunici. Bunicii sunt decedati 1940 ,respectiv 1980. Exista act de vanzare cumparare pe numele bunicilor pentru un teren din care face parte si terenul dat ca zestre. Avem acte de la primarie- istoric fiscal si certficat fiscal- prin care se atesta plata impzitului pe teren ( partea parintilor mei ) si casa din 1960. Pentru a obtine acte de proprietate in instanta am inteles ca beneficiem de uzucapiune.
Intrebarea mea este pe cine chemam ca parati . Daca este vorba de toti mostenitorii bunicilor , vreau sa stiu daca avem obligatia sa avem la dosar actele lor ( copii ) de stare civila , sau doar lista lor cu nume ,grad de rudenie si adresa.
Sper ca pe acest site voi gasi raspunsuri de la persoane cu experienta vasta in procese de uzucapiune. Vreau sa pregatesc tot dosarul cu actele necesare inainte de actiunea in instanta.
Exista si o alta cale ( tot in instanta ) pentru dobandirea titlului de proprietate?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
elenag57, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:27, 19 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Idealul ar fi sa aveti cat mai multe date despre respectivele rude.
Da, va trebui sa chemati in instanta TOTI mostenitorii directi sau prin reprezentare., sa se constate deschise succesiunile, sa se constate uzucapiunile, sa se dispuna iesirile din indiviziune, etc.
Va sfatuiesc sa discutati cu un avocat care sa va ajute in demers.
Multumesc pentru raspuns.
Sigur voi apela la un avocat.
Nu mi se pare logic sa depun eu copii ale documentelor de stare civila pentru mostenitori. Nu cred ca pot face rost de ele , mai ales ca multi sunt imprastiati in tara si strainatate. Pot avea adresele lor dar voiam sa stiu daca ar fi suficient.
Buna ziua,
Am spus tot ce puteti avea ca acte nu TOATE.
Numele si adresele sunt teoretic obligatorii dar macar ultimele adrese cunoscute sunt necesare.
multumesc
D-voastră beneficiați de proprietate în calitate de moștenitor - și nu în calitate de uzucapant.
Titlul d-voastră de proprietate se va elibera în urma dezbaterii moștenirii și nu prin faptul că ați uzucapat. Ați arătat că există un act de vânzare cumpărare pe acel teren prin urmare nu are nimic uzucapiunea.
Dacă sunt și alți moștenitori ai proprietății respective, dacă aceștia au acceptat moștenirea, dacă s-a făcut succesiunea , atunci sunt alte aspecte de avut în vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții dețin un teren de peste 20 ani cu titlu de proprietate ... Ionut# Ionut# Părinții dețin un teren de peste 20 ani cu titlu de proprietate care nu e pe numele lor. Moștenit de la bunici. Niciunul dintre moștenitorii știuți nu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 10 ani mihaelamosman mihaelamosman Buna ziua.va rog sa ma sfatuiti intr-o problema de mostenire cam incurcata. In anul 1972 parintii mei au achizitionat o casa,cu chitanta de mana, intr-un ... (vezi toată discuția)
Mostenire Felicia1955 Felicia1955 Am primit de la bunicul meu prin testament un teren intravilan de 19 ari. Testamentul este redactat in anul 1960. Mostenitorii legali ai tuturor celorlalte ... (vezi toată discuția)