avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - factura internet (persoana juridica sau nu?)
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - factura internet (persoana juridica sau nu?)

Am fost zilele astea la furnizorul de internet sa imi transfer factura pe PFA. Mi s-a spus ca pentru asta va trebui sa imi schimb abonamentul, sa am unul nou (mai mare) pentru persoane juridice.

Eu stiam ca PFA-ul nu are statut de persoana juridica, nu?!
Cel mai recent răspuns: ipi , utilizator 10:55, 30 Decembrie 2011
Vezi daca nu poti deduce o parte din abonament ... vorbeste eventual cu inspectorul care te are in evidenta; si eu urmeaza sa umblu pe la finante sa vad cum sta treaba, daca pot deduce ceva ...m-am declarat fara activitate la sediu ca sa scap de controale inutile, ori daca n-am activitate la sediu clar nu am cum sa deduc nimic din ce folosesc/consum(curent, internet); licentele cred ca nu e o problema da nu-s sigur cum sta treaba cu ele, trebuie sa le amortizezi pe 3 ani sau daca sunt sub 1800 ron poti sa le bagi ca o cheltuiala intreaba in an; tre sa iau un visual studio 2008 sau 2010, inca nu m-am hotarat, asta e ~4.000 ron, am inteles ca "sparg" cheltuiala asta in 3 ani. Nu stiu in ce conditii am putea trece la proprietate intelectuala, acolo ai deduceri 20% si nu-ti mai bati capul...nu trebuie sa tii nici acolo toata hartogaria, e destul sa ai jurnalul de incasari ...
Ar fi de folos sa deschidem o discutie in care cei care au PFA pe IT sa spuna ce cheltuieli deduc si ce modalitati legale au gasit pentru a plati cat mai putin impozit.
vezi ca nu esti la curent cu noutatile ...au bagat astia inapoi norma de venit pe servicii informatice 6202/6203 - pe consultanta ...poate nu mai trebuie un nou thread de discutii
interesant, unde pot gasi mai multe informatii?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal sa nu poti trece un contract de telecomicatii de pe pf pe pj, pastrand costurile ? Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, Am un contract de cablu si internet la cel mai mare operator din Romania, iar pentru a-mi deduce cheltuielile si TVA_ul am solicitat trecerea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pentru utilitati intr-un pfa Endelus Endelus buna ziua, cum se poate deduce plata utilitatilor ( curent, gaze, internet, gunoi) de cate un pfa ( traducator autorizat) cu sediul declarat la adresa din ... (vezi toată discuția)
Despre pfa in sistem real ramadri ramadri Despre PFA in sistem real De curand eram PFA la norma de venit, de la anul ma vad nevoit sa trec la sistem real. Cum la norma de venit, nu exista conceptul ... (vezi toată discuția)