Am fost zilele astea la furnizorul de internet sa imi transfer factura pe PFA. Mi s-a spus ca pentru asta va trebui sa imi schimb abonamentul, sa am unul nou (mai mare) pentru persoane juridice.
Eu stiam ca PFA-ul nu are statut de persoana juridica, nu?!
Vezi daca nu poti deduce o parte din abonament ... vorbeste eventual cu inspectorul care te are in evidenta; si eu urmeaza sa umblu pe la finante sa vad cum sta treaba, daca pot deduce ceva ...m-am declarat fara activitate la sediu ca sa scap de controale inutile, ori daca n-am activitate la sediu clar nu am cum sa deduc nimic din ce folosesc/consum(curent, internet); licentele cred ca nu e o problema da nu-s sigur cum sta treaba cu ele, trebuie sa le amortizezi pe 3 ani sau daca sunt sub 1800 ron poti sa le bagi ca o cheltuiala intreaba in an; tre sa iau un visual studio 2008 sau 2010, inca nu m-am hotarat, asta e ~4.000 ron, am inteles ca "sparg" cheltuiala asta in 3 ani. Nu stiu in ce conditii am putea trece la proprietate intelectuala, acolo ai deduceri 20% si nu-ti mai bati capul...nu trebuie sa tii nici acolo toata hartogaria, e destul sa ai jurnalul de incasari ...
Ar fi de folos sa deschidem o discutie in care cei care au PFA pe IT sa spuna ce cheltuieli deduc si ce modalitati legale au gasit pentru a plati cat mai putin impozit.
vezi ca nu esti la curent cu noutatile ...au bagat astia inapoi norma de venit pe servicii informatice 6202/6203 - pe consultanta ...poate nu mai trebuie un nou thread de discutii