avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale valabilitate contract semnat prin fax/scanat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

valabilitate contract semnat prin fax/scanat

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
un contract incheiat intre 2 companii (una apartinand UE si cealalta NON UE) este valid daca e semnat pe fax/scanat sau e obligatoriu sa fie semnat in original?
Mentionez ca plata se va face prin acreditiv bancar si unul din documentele solicitate de banca este acest contract.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: scarlat_ramona , utilizator 16:44, 29 Decembrie 2011
E valabil, de ce sa nu fie. In primul rand partile hotarasc daca mentin contractul, nu banca.
Este valabil un astfel de contract , denumit contract la distanta , potrivit OG nr.130/2000.
Contract la distanta - contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta;

Doctrina comercială asimilează şi telefaxul, sub raport probatoriu, cu telegrama, adică cu forţa probantă a înscrisului sub semnătură privată, dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute de art.47-49 C.com.
Va multumesc tare mult pentru raspunsul detaliat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract software danielandrei danielandrei In cazul cumpararii unui soft, downloadat de pe internet(deci fara livrare fizica), daca furnizorul are afisat pe site un acord de licenta, este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Contracte la distanta (online) gistra gistra Buna, Lucrez pe net / publicitate online. Lucrez cu google adsense (pun reclame google pe siteul meu). Sunt platit in fiecare luna. Am inteles ca pentru ... (vezi toată discuția)
Este legala instiintarea desfiintarii locului de munca, transmisa prin fax si nesemnata de reprezentantul legal? sandavasilescu sandavasilescu Va voi relata cazul varului meu cu rugamitea de a-l ajuta. In data de 9 decembrie 2009 s-a prezentat la servici unde a avut surpriza sa fie anuntat de catre ... (vezi toată discuția)