avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract software
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract software

In cazul cumpararii unui soft, downloadat de pe internet(deci fara livrare fizica), daca furnizorul are afisat pe site un acord de licenta, este obligatorie semnarea de catre parti?
Acestia spun ca trebuie numai listat si este valabil, ei nu semneaza pt fiecare client in parte.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:00, 27 Iulie 2014
In principiu, atunci cand ati downloadat soft-ul, dvs. trebuia sa "semnati" contractul de licenta pe site, facand click pe un buton prin care acceptati conditiile licentei.

Contractarea se face online, iar furnizorul nu e obligat sa semneze in mod traditional fiecare contract.
Imi puteti da si o baza legala, va rog?
Detalii privind contractarea online puteti gasi in legislatia aplicabila comertului electronic - Legea nr. 365/2002.
OG nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta - reprezinta un contract de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta = contractul poate fi incheiat prin telefon, e-mail, fax sau aplicatii online.

puteti denunta contractul la distanta fara sa fiti penalizat... daca nu mai doriti sa beneficiati de serviciile prevazute in contractul incheiat la distanta puteti denunta unilteral contractul in anumite conditii...
OG 130/2000 s-a abrogat la intrarea in vigoare a OUG 34/2014.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de ordonata 130/2000 bababp bababp Salut, In conditiile in care comand de la un magazin online un produs electronic si il ridic de la sediu mai am dreptul la denuntare unilaterala a ... (vezi toată discuția)
Contracte la distanta (online) gistra gistra Buna, Lucrez pe net / publicitate online. Lucrez cu google adsense (pun reclame google pe siteul meu). Sunt platit in fiecare luna. Am inteles ca pentru ... (vezi toată discuția)
Returnare produs electronic cumparat Mihai223 Mihai223 Am cumparat online un TV, am platit, l-am primit si vreau sa-l returnez si sa primesc banii cash inapoi. Stiu ca legislatia romaneasca permite acest lucru in ... (vezi toată discuția)