avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajarea unui apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajarea unui apartament

cum se face partajul in cazul unui apartament cu act de vanzare cumparare cu abitatie viagera , a unui credit in urma caruia a fost achizitionata o masina nubira 2 in 2004,a unei case construite pe terenul socrilor ?
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 20:24, 29 Decembrie 2011
Partajul se poate face prin intelegerea partilor sau prin instanta in cazul in care partile nu se inteleg.
Se partajeaza atat bunurile comune dobandite in timpul casatoriei - masina, casa construita, apartamentul, cat si datoriile comune - creditul contractat pentru achizitionarea masinii (ratele ramase). Cota ce revine fiecarui sot se stabileste in functie de contributia la dobandirea bunurilor. In cazul in care nici unul dintre soti nu dovedeste o cota de contributie mai mare, partajul se face in cote de 50% - 50% pentru fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj asupra unui imobil aflat in proprietate,dar cu clauza de abitatie viagera  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Buna. Am o rugaminte mare. Puteti sa imi spuneti daca se poate partaja un apartament in care sunt inscrisa ca proprietar,dar care are clauza de abitatie ... (vezi toată discuția)
Divort Julia24 Julia24 Buna ziua. In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu ady58 ady58 sunt casatotit de 28 ani si sotia a parasit domiciliul luandu-si doar lucrurile personale . ce se poate face legal nefiind cale de intoarcere /? nu avem copii ... (vezi toată discuția)