avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim brut pe tara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim brut pe tara

sotul meu are carte de munca ca si cantor bisericesc, cu un salariu minim. Din momentul in care s-a dispus reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, toti salariatii din cadrul episcopiei au avut salariul diminuat cu 40% motivand ca nu au bani si pentru plata contributiei datorata de angajator, drept pentru care retin tot din drepturile angajatului. Intrebarea mea este: nu cumva se comite un abuz din partea celor din contabilitate?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:20, 30 Decembrie 2011
ba da.. reclamati la ITM
Incadrarea salariala a sotului dvs. nu poate fi mai mica de salariul minim brut pe tara, respectiv 670 lei pentru 2011, 700 lei pentru 2012. Din punctul meu de vedere este un abuz grav, angajatorul este obligat prin lege sa plateasca contributiile sociale pe care le datoreaza pentru fiecare angajat, pentru ca asa spune legea si care nu acorda clementa pentru anumite institutitii indiferent de natura lor, asa cum angajatul este obligat sa plateasca propriile contributii sociale, tot pentru ca asa spune legea care nu face discriminare pentru anumite persoane. Solutia este sa adresati cu o sesizare inspectoratului teritorial de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarul minim pe economie Gruita Ioan Anton Gruita Ioan Anton Buna seara ! Numele meu este Gruita Ioan Anton , sunt Cantaret Bisericesc { cantor } de meserie si sunt incadrat la Protopopiatul Ortodox Aiud cu salariul ... (vezi toată discuția)
Constitutia romaniei CRiciu81 CRiciu81 La art. 53 alin. 2 din Constitutia Romaniei se precizeaza faptul ca se pot restrange anumite drepturi si libertati insa ca acestea se fac in mod ... (vezi toată discuția)
Salar de bazã de la 01.01.2012 egrindeanu egrindeanu Referitor la Hot.Guv. 1225/2011 prin care creste salariul minim brut pe ţară la 700 lei, am o nedumerire şi anume:La art.2 se spune \"Pentru personalul din ... (vezi toată discuția)