avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sentinta proces civil- litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sentinta proces civil- litigii de munca

Buna seara,
Am si eu o intrebare.
O sentinta definitiva si irevocabila emisa de Curtea de Apel in urma recursului unui proces - Litigii de munca - se trimite sau nu prin posta recurentului si care este perioada de trimitere?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 30 Decembrie 2011
Hotarareile irevocabile nu se mai comunica partilor .... in acest sens, partea care a castigat litigiul va trebui sa solicite instantei eliberarea unei copii legalizate de pe hotararea respectiva.
Si atunci care este termenul in care se poate ataca, daca este partea care a pierdut?
Impotriva unei hotarari definitive si irevocabile nu se mai pot exercita decat una din caile extraordinare de atac - contestatie in anulare si/sau revizuire.
Acestea se pot exercita numai pentru motivele si in termenele expres prevazute de Codul de procedura civila.
Cum pot intra in posesia unei copii a sentintei? Se poate primi prin posta? Cui trebuie sa ma adresez - curtii de apel sau tribunalului judetean? Au trecut peste 6 luni de la pronuntare. Dosarul nu s-a reintors la tribunal?
Daca dosarul nu s-a intors la tribunal , mergeti la Curtea de apel si solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe hotararea pronuntata ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista vreo cale de atac in cazul unei hotarari irevocabile? Agripinna Agripinna Buna ziua. Sunt parte intr-un proces pe litigii de munca. In prima instanta am castigat. Partea adversa a facut recurs, recurs ce s-a judecat la Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Model cerere catre angajator.... eukyra eukyra Buna ziua, as dori sa stiu procedurile pe care trebuie sa le urmez,de punere in aplicare a unei sentinte definitive-a Curtii de Apel,a unui litigiu de ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)