avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada in care am facut facultatea constituie stagiu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada in care am facut facultatea constituie stagiu de cotizare?

Facultatea se considera vechime in munca la iesirea la pensie la limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:03, 30 Decembrie 2011
Este stagiu asimilat si se tine cont de ea, doar la pensionarea la limita de varsta.
1. Nu face parte din stagiul complet de cotizare prevazut de Legea 263/2010 dar este perioada asimilata stagiului de cotizare si se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta.

2. Conditia de a fi perioada asimilata stagiului de cotizare este aceea ca in perioada facultatii sa nu fi avut venituri profesionale din care s-a retinut contributia pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul stagiu de cotizare realizat sorineldobre sorineldobre Va rog sa-mi dati o consultatie gratuita referitor la calculul vechimii in munca. Am acum (2011) 25 de ani stagiu de cotizare la pensie in sistemul de stat. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, referitor art 56 noua lege a pensiilor : art. 56. ... somon somon Buna ziua, referitor art 56 noua lege a pensiilor : Art. 56. - Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv prevăzut în anexa nr. ... (vezi toată discuția)
Perioada in care beneficiez de pensie de invaliditate constituie stagiu? Ditzu Ditzu Buna ziua ! As dori sa stiu daca pensia de invaliditate se ia in calcul ca vechime ? Dar ca si perioada de cotizare ? Ma interesez pentru ca nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)