avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificarile drepturilor angajatului in cazul demisiei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificarile drepturilor angajatului in cazul demisiei impuse de angajator

Buna seara.In prezent ma aflu in preaviz in cadrul unei societati cu caracter comercial .Am un contract de munca incheiat pe o perioada de 3 luni ,dar durata colaborarii mele cu angajatorul este consemnata de alte contracte de munca incheiate pe perioada nedeterminata in cadrul altor societati,dar sub numele aceluiasi administrator. Problema mea este ca mi sa transmis de catre managerul firmei ca avand in vedere ca sunt in preaviz de demisie nu voi mai beneficia de aceleasi drepturi si anume cele cu caracter patrimonial.In plus sa demonstrat aceasta supozitie prin sustragerea sumei de 200 de lei pe care ii primeam de la alta firma.Firma in cauza are un contract de colaborare cu societatea.Eu nu aveam contract de munca incheiat cu aceasta firma.Mi sa mai transmis de asemenea ca daca nu voi indeplini in timpul preavizului toate cerintele consemnate in contact,nu voi mai beneficia de salariu si de lichidare.Problema este ca indeplinesc toate cerintele cu mici exceptii,dar angajatorul nu.Pot semnala aceste probleme undeva?Angajatorul este si o persoana influenta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 31 Decembrie 2011
la ITm si inspectia muncii...incercati si la politie ...desi slabe sanse...nimeni nu va poate obliga sa va dati demisia.
Multumesc mult.Dar nu ma obligat nimeni sa imi dau demisia.Eu doresc sa demisionez pentru ca pur si simplu nu putem sa mai colaboram.Tot ce vreau e sa plec din firma legal si sa dispun de drepturile mele
subiectul dvs se referea la demisia impusa de angajator....eu va spuneam ca nu aveti nici o sansa sa sustineti ca v-ati dat demisia impus...in rest ,veti beneficia de drepturile pana la terminarea preavizului....
Puteti sa va dati demisia care poate fi cu sau fara preaviz ... in cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea acestuia da dreptul angajatorului sa aplice sanctiuni disciplinare, inclusiv concedierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa-mi semnez demisia Niculescu C-tin Ilie Niculescu C-tin Ilie sunt electrician intr-o societate comerciala cu contract de munca nedeterminat.Am fost in concediu medical si cand m-am intors la servici angajatorul mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Cadru legal drepturile de asigurat. catalinks catalinks Dacă mi am dat demisia și aștept decizia de pensionare, în tot acest interval nu beneficiez de drepturile de asigurat? As dori sa știu care este cadrul ... (vezi toată discuția)
Demisie sau art. 55 "b" ? Amalia78 Amalia78 Buna ziua! La firma la care sunt angajata din oct.2006 nu s-au mai dat salariile din luna iulie a anului curent . Din zi in zi suntem mintiti ca \"maine\" vom ... (vezi toată discuția)