Am ?i eu o nelămurire :
Am înfiin?at o asocia?ie sportivă nonprofit iar patrimoniul ini?ial a fost 1500 RON. A? vrea să ?tiu dacă patrimoniul ini?ial se poate cheltui. Eu ?tiu că la sfâr?it de an trebuie să fi pe 0.
Patrimoniul se poate cheltui dar la sfarsit de an trebuie sa fie tot 1500 lei...nu poate fi pe zero niciodata altfel aveti probleme... sa fie pe zero profitul, nu patrimoniul.
Suma respectiva care constituie patrimoniu initial al asociatiei poate fi cheltuita ... in contabilitatea va ramane inregistrata valoarea initiala a patrimoniului , chiar daca veti cheltui aceasta suma.
Nu e nici o problema daca raman bani in contul bancar. La inventarierea de la 31 decembrie, luati extras de cont de la banca si trebuie sa bata cu soldul din balanta.
Acum va mai spun o treaba. Chiar daca mergeti pe ideea ca pastrati acolo banii in cont, in timp tot ii pierdeti ca banca va ia comision administrare cont. Asa ca e recomandat daca nu aveti o activitatea asa ampla in cursul anului, sa nu-i lasati in cont si sa-i folositi in activitatile asociatiei.
Nu cred ca ati inteles .. inregistrarea in contabilitate a patrimoniului initial va ramane ...in contabilitate patrimoniul initial va fi de 1500 lei , chiar daca dvs il cheltuiti integral sau in parte ...