Fost pensionar militar.Am primit decizia de revizuire de care sunt nemultumit drept pentru care m-am adresat comisiei de contestatii din m.ap.n. cerand anularea acesteia In cazul in care decizia nu-mi este anulata pe cine chem in judecata?casa de pensii sectoriala sau comisia pentru contestatii.
Multumesc anticipat pt.raspuns.
1. Intotdeauna va judecati cu emitentul actului a carui anulare / modificare o solicitati. Stiu ca prevederile legale sunt neclare, insa atacarea deciziei de pensie la comisia de contestatii din cadrul MAN este procedura administrativa prealabila. In ipoteza castigarii litigiului, cea obligata sa emita o noua decizie sau sa o modifice pe cea veche este casa sectoriala de pensii, care are atributii in acest sens.
2. Va rog sa nu mai deschideti noi discutii in legatura cu decizia emisa conform OUG nr. 1/2011. Daca aveti 10 intrebari in legatura cu aceasta, le postati pe toate intr-un topic.
Pensii militare
senny2007
Buna seara,
In urma recalcularii pensiilor militare in baza L.nr.263/2010 si a O.U.G.nr.1/2011, am contestat in termen legal decizia de pensie, in ... (vezi toată discuția)