avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizii multiple de revizuire pensie conform OUG nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizii multiple de revizuire pensie conform OUG nr. 1/2011

Am rmatoarea nelamurire:
In baza prevederilor OUG nr.1 / 2011 am primit doua decizii de revizuire a pensiei. Prima la finele anului 2011 pe care am contestat-o ca fiind eronata si urmatoarea peste circa doua luni, de asta data corecta. Intrebarea mea este daca ultima decizie o anuleaza pe prima si daca da care este temeiul legal al acestui fapt? (in urma contestatiei mi s-a raspuns ca s-a emis o noua decizie prin care au fost indreptate erorile dar dar ca OUG nr.1/2011 nu dispune anularea / revocarea deciziilor deja emise). Problema este ca desi au trecut doua luni de la primirea ultimei decizii (cea corecta) pensia pe care o primesc este tot cea inscrisa in prima decizie. A ramas si aceea in vigoare si trebuie sa cer anularea ei prin tribunal?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:10, 28 Aprilie 2012
In sistemul public de pensii, unde ati fost aliniati si dvs. fara voie si fara logica, o decizie nou emisa nu o anuleaza pe cea anterioara, ci o lipseste de efecte. De la data emiterii ultimei decizii de pensie trebuie sa primiti drepturi potrivit acestei decizii. Intrucat primiti tot pensia veche, inseamna ca decizia cea noua nu a fost pusa in plata. Faceti urgent o sesizare la casa de pensii sectoriala, insa nu telefonic ci in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine chem in judecata? sejc sejc Fost pensionar militar.Am primit decizia de revizuire de care sunt nemultumit drept pentru care m-am adresat comisiei de contestatii din m.ap.n. cerand ... (vezi toată discuția)
Decizia de recalculare a fost anulata de instanta. poate fi emisa o decizie de revizuire? sejc sejc Dosar 3596/114/2011. Instanta de fond tribunalul Buzau. Recurs curtea de apel Ploiesti. Am fost pensionar militar in baza legii 164/2001. In decembrie 2010 am ... (vezi toată discuția)
In cat timp de la emitere trebuie sa expedieze casa sectoriala de pensii decizia de pensie beneficiarului? sejc sejc ca fost militar am primit la 30.12.2011 o decizie de revizuire a pensiei datata la 7 decembrie 2011 care este justificata de casa de pensii in baza oug ... (vezi toată discuția)