Am rmatoarea nelamurire:
In baza prevederilor OUG nr.1 / 2011 am primit doua decizii de revizuire a pensiei. Prima la finele anului 2011 pe care am contestat-o ca fiind eronata si urmatoarea peste circa doua luni, de asta data corecta. Intrebarea mea este daca ultima decizie o anuleaza pe prima si daca da care este temeiul legal al acestui fapt? (in urma contestatiei mi s-a raspuns ca s-a emis o noua decizie prin care au fost indreptate erorile dar dar ca OUG nr.1/2011 nu dispune anularea / revocarea deciziilor deja emise). Problema este ca desi au trecut doua luni de la primirea ultimei decizii (cea corecta) pensia pe care o primesc este tot cea inscrisa in prima decizie. A ramas si aceea in vigoare si trebuie sa cer anularea ei prin tribunal?
In sistemul public de pensii, unde ati fost aliniati si dvs. fara voie si fara logica, o decizie nou emisa nu o anuleaza pe cea anterioara, ci o lipseste de efecte. De la data emiterii ultimei decizii de pensie trebuie sa primiti drepturi potrivit acestei decizii. Intrucat primiti tot pensia veche, inseamna ca decizia cea noua nu a fost pusa in plata. Faceti urgent o sesizare la casa de pensii sectoriala, insa nu telefonic ci in scris.