avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinilor - BAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinilor - BAR

Locuiesc la casa iar casa de langa a fost inchiriata si s-a deschis un bar de noapte. (cu un orar de la 10 - 3 dimineata). Binenteles fiind pereti lipiti unul de celalalt zgomotul devine insuportabil.
ONRC nu cere acorul vecinilor, primaria nu cere acordul vecinilor, care este legislatia care prevede "acordul vecinilor" ?
Cel mai recent răspuns: sovis44 , utilizator 09:34, 24 Ianuarie 2012
In unele orase consiliile locale au emis hotarari pentru acordarea unor avize de functionare sau autorizatii de functionare si la dosarul care trebuie depus se cere si acordul scris al vecinilor.
Va multumesc pentru raspunsuri dar situatia este urmatoare:
- Registrul comertului cere acordul vecinilor doar pentru apartamente de la bloc, in cazul acesta este vorba de 2 case.
- Nu stiu cum a fost eliberat "acordul de mediu" dar se pare ca este o formalitate.
- Am facut sesizare la Primarie si raspunsul este destul de evaziv; daca activitatea a fost autorizata de Regsitrul Comertului si exista "acord de mediu", noi (primaria) nu avem ce face.

Ma interesa partea legislativa deoarece as fi dorit sa cer in instanta (proces) desfintarea acestui bar.
Nu prea agreez rezolvarea cu reclamatii si petitii, sunt interpretabile. De luni pana joi este OK, vineri si sambata seara nivelul zgomotului devine insuportabil. La cine sa fac reclamatie la 2 dimineata ? Vine politia constanta si muzica se da mai incet, nu se face proces verbal, nu amenda. Nu este o solutie sa tot sun la Politie.
Daca nu agreezi solutia cu reclamatii si petitii ia un calmant si un somnifer. Altfel nu vei gasi solutii.
Daca crezi ca nefacand nimic, cineva vine si-ti rezolva problema... te inseli.
Ar fi bine sa te rogi sa poti rezolva ceva cu reclamatii si sesizari. Si cu legea in mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit material lemnos la 10m de locuinta Alinmitrofan Alinmitrofan Bună ziua, De aproximativ 6 luni la nici 10m de câteva case în mijlocul satului, un \"binevoitor\" protejat de autoritățile locale, a amenajat un depozit ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru infiintare salon coafura - cosmetica MishaH MishaH Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cu ''probleme'' ContSters205349 ContSters205349 nu de mult mi-am deschis un bar-club...intr-un spatiu comercial de cand e lumea :)) care e situat la parterul unu bloc...am probleme cu vecina care locuieste ... (vezi toată discuția)