avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cazuri in care la divort copilul nu e incredintat mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cazuri in care la divort copilul nu e incredintat mamei

Care sunt cazurile intr-un divort in care un minor nu poate fi incredintat mamei?
Primesc tot felul de amenintari de la sot ca imi voi pierde copilul, ca instanta nu mi-l va incredinta niciodata. N-ar avea nici un motiv, dar daca ar exista, care ar fi motivele ptr care instanta nu incredinteaza minorii mamelor?!
Cel mai recent răspuns: lores , utilizator 20:18, 1 Ianuarie 2012
Majoritatea instantelor acorda custodia mamei. Doar in cazul in care mama nu isi manifesta dorinta de a ramane cu minorul, atunci se acorda tatalui.
In cazuri ff rare, daca tatal poate demonstra ca nu este in interesul superior al minorului sa ramana cu mama, atunci i se acorda lui ( abuz de droguri, boli psihice etc.).
Daca minorul a implinit varsta de 10 ani instanta de tutela il audiaza si tine cont de doleanta sa. Daca insa minorul este mai mic de 10 ani pe baza anchetei sociale efectuata de serviciul de autoritate tutelara si de marturia martorilor instanta de tutela hotaraste. Daca sunteti o mama buna care se ocupa de minor nu aveti motive de ingrijorare pentru ca nimeni niciodata nu-l va incredinta spre crestere si educare tatalui.:luck:
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)
Custodie copil dislexic dislexic buna ziua! o prietena de-a mea este divortata de 3 ani. acum 3 ani tatal a obtinut custodia totala a copilului care acum are 9 ani deoarece mama lucra in ... (vezi toată discuția)