avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea contractului individual de munca

Am fost angajati la o soc. comerciala care de pe data de 15 decembrie a trimis oamenii acasa cu motivul reorganizarii. Unii am fost in concedii de odihna si am fost anuntati prin sms ca nu mai avem transport . Firma este in Ilfov si asigura transportul. Este vorba de un depozit care s-a inchis. Problema este urmatoarea: nu s-a facut disponibilizarea angajatilor dar noi ca angajati nici nu ne putem prezenta la serviciu ca nu mai avem transport dar nici firma nu functioneaza. Ce este de facut in aceasta situate? Sindicat nu avem iar de adunat ne-am adunat mai multi dar ca la romani....multi nu-i mai intereseaza nici drepturile lor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 2 Ianuarie 2012
...trebuie totusi sa va deplasati pe cont propriu acolo si sa vedeti cum sta situatia. ..daca nu aveati prevazut strict in contract transportul se poate sa va concedieze pt neprezentare la servici.cand va duceti depuneti o cerere prin care solicitati iin scris sa vi se comuice sitiatia. sms-urile nu sunt decizii de concediere.

apoi puteti face plangeri la ITM ...dar de reintegrat sau primit despagubiri doar in instanta.
1. Unde era prevazut ca firma trebuia sa va sigure tarnsportul de la domiciliu si pana la locul de munca si invers ?

2. Sesizarea la ITM nu va ajuta prea mult , intrucat nu intra in atributiile ITM-ului sa verifice de ce nu vi se mai asigura transportul la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate angajatorul sa dea afara o femeie insarcinata? murgusergiu murgusergiu buna seara,am si eu o mica nelamurire: sotia este insarcinata in 9 sapt. lucreaza la o firma de aprox 2 ani,si lucreaza la 2 grade timp de 16 ore pe zi. din ... (vezi toată discuția)
Diabet+concediere laviso laviso Buna ziua, La firma la care lucreaza mama mea se fac concedieri masive datorita situatiei economice existente. Saptamana urmatoare urmand sa fie concediati ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida am o firma care si-a inchis pct de lucru, ... utilizatornou_2014 utilizatornou_2014 Concediere gravida Am o firma care si-a inchis pct de lucru, am Concediat angajatii, firma mai exista cateva luni pana vand mijloacele fixe dar fara ... (vezi toată discuția)