avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere carte munca in CIC + salarii compensatorii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere carte munca in CIC + salarii compensatorii din cauza lichidare firma

Buna seara,
Am o problema si as avea nevoie de sfatul unei persoane avizate; dc cineva ma poate ajuta as aprecia foarte mult acest lucru.
Eu sunt in concediu de ingrijire copil incepand cu data de 07 iulie 08. Societatea la care lucrez de 4 ani s-a restructurat in luna februarie 08, postul meu urmand, de asemenea, a fi desfiintat. Dar eu fiind gravida nu aveau cum sa imi desfaca contr de munca; atunci cand urma sa revin din CIC as fi intrat in perioada de 21 de zile preaviz + 1 sal compensatoriu; se pare ca de la 1 nov firma se va lichida; eu incasez deja cei 600 ron indemnizatia pt cic. Firma ofera colegilor mei care vor fi disponibilizati acum 2,5 salarii compensatorii.

Am urmatoarele intrebari:
1. Ce se intampla cu contractul meu de munca, el fiind suspendat acum; de asemenea cu cartea de munca (in luna februarie 08 dc vreun angajat disponibilizat ar fi dorit, societatea ar fi facut demersurile necesare pt intrarea in somaj a acestuia; nu e cazul la mine cand voi reveni din CIC, dar intreb dpdv legal ce se poate intampla sau cum pot proceda)
2. Lichidarea firmei afecteaza incasarea de la stat a indemnizatiei de 600 RON pentru CIC? presupun ca nu, dar nu sunt sigura
3. Eu pot incasa de la firma vreo plata compensatorie in conditiile in care sunt in CIC? Mi s-a spus ca dc incasez ceva, acel "ceva" este impozitat si automat statul vede ca obtin venituri si imi va sista plata alocatiei de 600 RON. Precizez ca firma nici nu inregistreaza in contab acele plati compensatorii ca salarii compensatorii, ci ca salarii normale....nu stiu dc e corect, pt ca citind codul fiscal inteleg ca platile compensatorii nu se supun impozitului pe venit....
Acestea sunt intrebarile mele. Precizez ca nu am primit inca instiintarea oficiala de la firma despre lichidare, doar colegii mei prezenti au fost avizati. Mi s-a spus ca voi primi notificarea de la avocatii companiei.
Multumesc anticipat tuturor celor ce ma pot ajuta si in special as aprecia dc puteti mentiona in raspunsul dvs si articolele de lege pe care v-ati bazat raspunsul.
Multumesc inca o data,
O seara placuta,
Stressy
Cel mai recent răspuns: cami boian , utilizator 11:49, 2 Decembrie 2008
Nu este mai simplu sa stati in cic pana la final?
Aproape de finalul perioadei sa va gasiti un loc de munca, daca tot se desfiinteaza postul pe care lucrati, decat sa va puneti pe drumuri. Timp, nervi si bani cheltuiti in zadar.
Si daca pana la finalul celor aproape 2 ani nu va gasiti un nou loc de munca, depuneti dosarul pentru somaj.
Inca nu stiu ce voi face. Insa vreau sa stiu toate posibilitatile pe care le-as avea.
tudorvaleriu a scris:

elladomi:
Ati citat partial din art.60 din Codul muncii. Vi-l redau eu pe tot:
Art. 60. - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
...
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

stressy:
1. CIM poate inceta (daca nu a facut-o angajatorul o face lichidatorul) iar salariatii se vor inscrie la somaj si, daca indeplinesc conditiile legale, vor primi indemnizatie de somaj.
2. Dvs. veti primi in continuare indemnizatia de CCC (si asa nu o primeati de la angajator).
3. Depinde ce scrie si in CCM la nivel de unitate. Compensarea (care am inteles ca este de 2,5 salarii) nu va afecteaza primirea indemnizatiei de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere cu plati compensatorii in timpul concediului de maternitate ruxamail ruxamail Lucrez la firma X, sunt in concediu de maternitate din martie 2009. In martie 2010, mi s-a propus reintoarcerea la serviciu dar am refuzat oferta si a fost ... (vezi toată discuția)
Posibilitate somaj dupa cei 2 de ani de indemnizatie pt. crestere copil tomaioan tomaioan Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea celor 2 ani de indemnizatie pt. cresterea copilului. Mentionez ca in 10 ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu dupa indemnizatie crestere copil emese&dani emese&dani Buna, cine ma poate lamuri si pe mine in legatura cu intoarcerea mea la serviciu dupa indemnizatie crestere copil 2 ani.Patronii vor sa ma dea in somaj, ... (vezi toată discuția)