Buna ziua,
In legatura cu completarea Registrului Jurnal de Incasari si Plati pentru un PFA cu Norma de Venit, ce document justificativ trebuie trecut pentru incasari daca:
- Facturile le emit in Euro
- Incasarile le fac prin PayPal de unde mai apoi transfer banii in contul bancar
Si atunci revin cu intrebarea mea: ce document justificativ trec pe RJIP la incasari? si ce data? data facturarii sau data intrarii banilor in PayPal/cont?
asa cum ii si zice numele, data incasarii fie prin chitanta(cu nr, data si explicatie "incasare factura xxx din data xx.xx.xxxx") sau extras de cont(la fel cu nr, data si explicatie)
sunt curios totusi daca prevederea si OMFP 1040/2004 privind conducerea contabilitatii in partida simpla, se aplica pt cei de la norma de venit:
"În conditiile conducerii evidentei contabile în partida simpla cu ajutorul tehnicii de calcul, fiecare operatiune economico-financiară se va inregistra în ordine cronologică, în functie de data de întocmire sau de data de intrare a documentelor. În ceasta situatie Registrul-jurnal de încasări si plati se editează lunar, iar paginile vor fi numerotate pe măsura editării lor."
Ok dar:
- la numarul documentului justificativ trec numarul extrasului de cont?
- banii pentru o factura imi intra din PayPal in 2 transferuri, nu pot sa transfer toata suma printr-un singur tansfer, si nici nu corespune exact suma de pe factura cu suma intrata in cont, pentru ca se aplica niste comisioane, cum rezolv problema asta?
Contabilitate pfa
alina240
Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)