avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Ce se intampla daca la o executare silita demarata de creditoare, debitorul (persoana juridica) a achitat catre o ruda de gradul I a creditoarei o suma de bani mai mare decat calculul efectuat de expertul contabil ?

Debitorul a achitat suma inainte de demararea executarii.
Cine suporta cheltuielile de executare plus onorariu expert in acest caz si cum poate debitorul sa-si recupereze diferenta achitata in plus ?

LA MULTI ANI TUTUROR PERSOANELOR DE PE ACEST FORUM !!!
Cel mai recent răspuns: casanova , utilizator 10:16, 3 Ianuarie 2012
speta este complexa: in primul rand ce calitate avea respectiva persoana fizica (ruda de grad I...etc) in relatia dintre cele doua persoane juridice???
apoi, functie de modalitatea de ''achitare'' si de elementul prin care s-a materializat aceasta, excedentul -platit , poate fi recuperat in instanta...
Incercati sa detaliati speta.. ;)
Creditoarea este persoana fizica si a obtinut in instanta o suma de bani pe o perioada determinata . Debitorul a achitat o suma mai mare catre tatal creditoarei fata de suma stabilita de expertul contabil. Cererea catre executorul judecatoresc a demara executarea silita a fost efectuata de avocatul creditoareiiiiiiiiiiii ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare blitzmate blitzmate buna seara am avut un proces in urma caruia am avut de platit o suma de bani, creditorul avand ipoteca pe apartamentul meu... s-a ajuns la executare silita... ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)
Recuperari creante persoane juridice anamariaciocan anamariaciocan Am o speta, discutam ieri cu o contabila si a sustinut urmatoarele. In cazul in care in firma este un debit restant fata de stat si furnizori, datoria se ... (vezi toată discuția)