Un raspuns la fel de banal: daca indepliniti conditiile impuse de banca, da. Trebuie sa stiti insa ca una din cerinte ar fi ca societatea sa aiba ceva vechime, pe o firma noua imprumutul obtinandu-l mai greu. Puteti insa contrabalansa aceasta carenta cu un capital social mai mare sau alte garantii. Cel putin teoretic se poate.
Nu puteti face imediat imprumut pe firma, deoarece banca cere anumite formulare care trebuie completate si justificate. Se cer balante, un bilant, cel putin. Datorii catre furnizori, situatia clientilor neincasati. Analiza cash-flow si a bugetului de venituri si cheltuieli. Si acestea sunt numai o parte din situatiile pe care trebuie sa le prezentati bancii.
Va intereseaza sa faceti un imprumut pentru firma sau pentru Dvs.? Numai banca stabileste suma pe care poate sa o imprumute societatii. In acelasi timp, ca sa nu va imbatati cu apa rece, este bine sa luati in calcul si un eventual refuz al bancii in cazul in care nu indepliniti criteriile de eligibilitate impuse de aceasta.
haideti sa spun ce am de gand sa fac.vreau sa imi deschid o societate pe srl pentru apicultura.capital am 1000 euro si 5 stupi cu familii cu tot.si vreau sa fac un imprumut pentru a-mi achizitiona ink 20 de stupi cu familii si asta m-ar costa undeva la 5000 de euro.am nevoie de acesti 20 de stupi pentru a putea primi suventie si chestia aceea in 2 transe de 20000 si 30000 de la fonduri europene pentru a-mi putea extinde afacerea.deci credeti k ar putea banca sa imi aprobe un imprumut de 4000?