avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca nu am locuinta si nici servici sunt obligata sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca nu am locuinta si nici servici sunt obligata sa platesc pensie alimentara?

Buna ziua! am si eu o intrebare la dumneavoastra.sunt casatorita de 18 ani si am 2 copii minori, din anumite probleme , neintelegeri si repetate batai , am hotarat sa plec la munca sa pot sa scot un ban deaorece casa in care am locuit e mostenirea sotului meu de la tatal lui si eu nu am nici un drept dupa 18 ani de munca. intrebarea e alta...daca eu plec si el va baga divort in lipsa mea si nu voi avea posibilitatea sa ma prezint , si nici servici si locuinta stabila nu am . sunt obligata la pensie alimentara daca eu renunt la toate buburile ce le-am facut impreuna in 18 ani si nu sunt putine deloc??? astept un raspuns , va multumesc anticipat!
daca minorii sunt incredintati tatalui dumneavoastra veti fi obligata la plata pensiei de intretinere la veniturile pe care le realizati sau, daca nu aveti venituri, la salariul minim pe economie. Nu conteaza situatia bunurilor pe care le aveti cu tatal copiilor, daca renuntati la ele sau nu. Cuantumul pensiei pentru doi copii este de 1/3 din venituri.
Va multumesc din suflet , pentru raspuns, mai grav e ca eu nu am nici un servici deocamdata , asta intentionez sa fac , sa plec la munca!
pensia alimentara este un drept al copiilor, prin urmare aveti obligati asa o platiti.din ceva traiti , nu?
da , asa e traesc dar din fericire situatia sa schimbat , e posibil ca eu sa castig ambii copii
In caz ca nu realizati niciun venit, pensia va fi raportata la salariul minim pe economia nationala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara diguta_alina diguta_alina buna seara, tatal meu a fost dat in judecata pentru pensie alimentara pentru 2 copii, fratii mei vitregi, in varsta de 11 ani.mentionez ca nu a fost casatorit ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara liana32 liana32 de ce acte am nevoie sa dau pe tatal copilului pt pensia alimentara si daca pot pot primi si din urma multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pensie alimentara RaducuRaducu RaducuRaducu Buna ziua,ma puteti ajuta cu citeva detalii.Am un copil minor rezultat din concubinaj,am trait linga persoana respectiva timp de 7 ani,si dupa foarte multe ... (vezi toată discuția)