avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Cablu pe stalpi - este voie?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Cablu pe stalpi - este voie?

Vreau sa accesez programul cofinantat de stat pentru infiintarea unui S.R.L. debutant cu activitatea de distributie internet si cablu TV, si am intalnit Legea aceasta noua ce interzice total retelele de cablu pe stalpi! Ma intereseaza sa stiu daca pot face o retea de cablu si internet pe stalpi intr-o zona rurala, in care o astfel de investitie ar fi un mare castig pentru comunitate.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
MariusDinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:18, 2 Ianuarie 2012
Este vorba despre HG 490/2011 privind completarea Regulamentului general de urbanism:


Echipamentele tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicatii, alimentare cu apa, energie electrica, termoficare sau transport in comun nu vor mai fi amplasate la suprafata, pe domeniul public.
Noul act normativ interzice montarea supraterana, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicatii, alimentare cu apa, energie electrica, termoficare, transport in comun, automate pentru semnalizare rutiera si altele de aceasta natura. Conform MDRT, montarea acestor echipamente se va executa in varianta de amplasare subterana ori, dupa caz, in incinte sau in nisele constructiilor, cu acordul prealabil al proprietarilor incintelor/ constructiilor, urmand ca retelele edilitare amplasate subteran sa fie semnalate prin markeri distinctivi.


In acest articol

www.avocatnet.ro/content/art...

puteti citi mai multe.
Dar in zona rurala drum public este soseaua principala care trece prin mijlocul satului, asta inseamna ca pe stalpii de pe stradutele "inmolite" se poate cabla ?
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
MariusDinca, utilizator
Sintagma din ordonanta este domeniu public, nu drum public.
Oricum, as zice ca si ulitele satului sunt tot drumuri publice pentru ca sunt destinate circulatiei publice (pietonale sau rutiere).
Eu as zice ca nu puteti :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste stalpii de curent ? Diegutza Diegutza Buna seara,doresc sa va consult in urmatoarea problema: -am construit o casa de locuit in intravilanul unui sat din Transilvania. Desi ulita pe care am ... (vezi toată discuția)
Aviz de amplasament, se mai pot obtine? MariusDinca MariusDinca Buna ziua, Vreau sa deschid o firma prin care sa ofer servicii de telecomunicatii, internet si cablu TV, in zone rurale unde persoanele inca nu au ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)