avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Studierea dosarului la politie - parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Studierea dosarului la politie - parte vatamata

daca ca parte vatamata in dosarul de la politie am dreptul sa_l vad si daca da cum ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:45, 4 Ianuarie 2012
Nu vi se va da dosarul la studiu, ci vi se aduce la cunostinta vag continutul lui .Nici avocatilor nu li se arata dosarele la politie .
dar cind pot sa_l vad ?
Situatia nu este deloc elucitata vis a vis de drepturile partii vatamate.
Daca insistati tare veti obtine respectarea acestui drept dar din cate am observat dosarul il da mai degraba la avocat decat la partea vatamata.
Am vazut insa si persoane in varsta care erau parti vatamate si studiau dosarul...insa cu siguranta ca au avut timp sa insiste...
sa inteleg ca nu pot sa vad dosaru si pot sa ma trezesc ca sint eu agresorul pina la urma

nu este un articol de lege care sa_mi dea dreptul sa vad dosarul ?
Cel mai indicat ar fi sa va angajati avocat.
Daca nu va permiteti depuneti o cerere scrisa daca ati solicitat verbal si au refuzat.
Dupa parerea mea dreptul exista dar exista probleme cu respectarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere informatii dosar penal inchis GA1992 GA1992 Buna seara, Am o intrebare poate atipica. Acum foarte multi ani, cand eram copil, am fost victima unei tentative de abuz si omor. A existat un dosar penal ... (vezi toată discuția)
Odata ce a incasat acum 1o zile onorariul, avocatul nu raspunde ... drastic drastic o data ce a incasat acum 1o zile onorariul, avocatul nu raspunde sub nici o forma la solicitarile mele sa stiu ce se intimpla cu dosarul meu. La fel dupa cum ... (vezi toată discuția)
Un altfel de discriminare? donigao donigao Buna ziua, Am nevoie de ajutorul D-voastra in problema pe care am s-o expun mai jos: Am actionat pe cineva in judecata (comercial) pentru penalitati la ... (vezi toată discuția)