avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea unui contract de vanzare-cumparare sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea unui contract de vanzare-cumparare sau partaj?

vreau sa va rog sa-mi dati un sfat,sa ma ajutati intr-o problema care mi se pare destul de complicata.
tot necazul a inceput odata cu hotararea sotului de a-si cumpara un imobil in romania,in perioada aceea se afla intr-o relatie de concubinaj.deoarece are domiciliul si locul de munca in strainatate, nu avea timp suficient sa se ocupe de toate formalitatile.a facut o procura notariala unui var de-al sau in care se precizeaza ca tot ce se cumpara sa fie cumparat in favoarea si numele sau.surprinzator este ca in contractul de vanzare-cumparare apare coproprietara fosta concubina.a deschis un proces de anulare partiala a contractului de vanzare-cumparare pe care l-a pierdut.ce poate face mai departe?mai exista vreo posibilitate de a castiga imobilul?plata imobilului s-a facut exclusiv din banii lui,fapt recunoscut de toata lumea.ce se mai poate face?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:32, 3 Ianuarie 2012
trebuia sa deschida o actiune impotriva mandatarului caruia i-a dat procura pentru nerespectarea acesteia si sa solicite daune sau restituirea sumei de bani nefolosita daca se presupune ca si concubina a participar . Sa solicite separat partajul de concubina si sa faca dovada ca imobilul a fost cumparat exclusiv din banii sai , sa i se atribuie imobilul fara plata vreunei sulte.
in procesul incheiat concubina si martorii ei au recunoscut ca plata imobilului s-a facut exclusiv din banii lui.mandatarul este plecat din tara,dar nu are stabilit domiciliul in strainatate.va multumesc pt raspuns.incercam sa luam legatura cu un alt avocat si tinand cont si de recomandarea dvs,sa mergem mai departe.
Mai sunteti in termenul de atac al hotararii?Fara studiul actelor dosarului, nu va poate da cineva o solutie.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
avvalentina, utilizator
actiunea a fost indreptata impotriva fostei concubine.s-a dat hotararea definitiva la recurs.sotul a cerut motivarea hotararii care a fost data putin inainte de sarbatori si asteapta sa-i fie trimisa de catre avocat.nu am avut niciodata procese si il vad descumpanit pt ca stie ca are dreptate dar pierde.din ce-am citit procesul de anulare partiala a contractului de vanzare-cumparare s-a cerut pe viciu de consimtamant prin dol.dolul n-a putut fi dovedit iar procesul pierdut.desi a fost mentionata existenta procurii notariale,respectarea sau nerespectarea sa nu a avut nicio importanta.din aceasta cauza am apelat la sfatul dvs.daca mai exista vreo posibilitate legala de a-si recupera proprietatea
Daca notarul nu a respectat procura, trebuia sa se inscrie in fals .Exista caile extraordinare de atac,pentru motive limitativ prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)
Daca tatal meu este divortat de mama, in urma divortului mama ... andreialo andreialo Daca tatal meu este divortat de mama, in urma divortului mama ii da procura sa poata vinde apartamentul, tatal isi cumpara o casa nu stiu sigur daca pe actele ... (vezi toată discuția)
Refacerea actului de proprietate diaspora diaspora Dupa 1 luna jumatate de procese in sfarsit batrana cu uzufructul viager a obtinut posibilitatea de a redobandi proprietatea apartamentului. Avem declaratia ... (vezi toată discuția)