avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... statul impotriva sindicate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

statul impotriva sindicate

este legala interventia statului in modul de colectare al cotizatiei sindicale, atata timp cat aceasta este prevazuta in in legea dialogului social si alte legi aflate in vigoare???
Cel mai recent răspuns: marin_marin , utilizator 19:23, 3 Ianuarie 2012
Acel program la care va referiti este impus prin Ordin al ministrului educatiei ? ... s-a sesizat Ministerul referitor la aceasta eroare ..?
s-au initiat deja, doua procese..impotriva ministreului nsi a firmei siveco, cea care a intocmit programul. programul eduasal este impus de ministru insa, nici u ordin concret al ministrului nu stipeaza ca nu se mai retin cotizatiile -asa cum s-a intamplat in noiembrie, sau ca retinerea cotizatiei sindicale se va face pe baza de chitante -asa cum s-a inceput din decembrie
Daca nu este impus printr-un act normativ nu vad de unde ar decurge obligativitatea folsosirii acestuia ... intr-adevar, fiind un an electoral se pot impune foarte multe in sistemul bugetar ....
nu exista nici un act normativ concret in care sa se stipuleze..asa cum -sa intamplat in noiembrie 2011 -neretinerea cotizatiei sindicale, sau, in decemebrie, lipsa casutei, din statul de plata, a retinerii cotizatiei. exista, un ordin comun al ministrului educ. finantelor si interne care impun programul edusal -cel care propunea neretinerea cotizatiei.....insa, paradoxal, acel program a fost modificat..imbunatatit, ca sa zic, asa, dandu-si seama ca neretinrea cotizatiei sindicale, incalca codul fiscal. asta se intampla, ma repet, in noiembrie. ei bine, in decembrie, alte variante alea acelui program -nepublicate in monitorul oficial, impun, totusi, lucrul pe el, aducand modificarea precum...se pot DEDUCE cotizatiile sindicale, fara a fi retinute pe statul de plata. obligativitaea consta in faptul ca, pentru a fi valabile, acele tabele, state de plata, trebuiesc aprobate de care inpsect scoalre judetene.
acelasi lucru se intampla si cu sindicatul MAI -pro lex.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere cotizatie sindicala depfin depfin sindicatele din unitatea noastra au fost in negocieri in urma carora nu s-a incheiat nici un contract colectiv de munca pentru ca patronul nostru a zis ca pe ... (vezi toată discuția)
Retineri pe statul de plata roxxzzy roxxzzy Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat. Lucrez in invatamant si mi se oprea pe statul de plata o rata la CAR invatamant. Bineinteles aceasta rata era oprita cu ... (vezi toată discuția)
Cotizatia de sindicat ContSters46197 ContSters46197 Stiu ca exista obligatia de a deduce cotizatia de sindicat din venit dar, as dori sa stiu daca exista obligatia de a retine cotizatia sindicala pe statul de ... (vezi toată discuția)